Přírodní pomocníci, kteří zatočí s kruhy pod očima

Krása 09. listopadu 2019 | 13:37 — Ilona Cílková
Tmavé kruhy pod očima trápí hodně žen. Pokud se jich chcete zbavit, můžete vyzkoušet i pár jednoduchých triků, které vás nebudou skoro nic stát. Pojďme se podívat na nejlepší domácí pomocníky v boji s tmavými kruhy pod očima.
Další 4 fotografie v galerii
Jednoduché a super účinné: lžíce vychlazená v mrazničce / Depositphotos

Jaké jsou příčiny kruhů pod očima? Pomineme-li spánkový deficit, pak za jejich vznik může nedostatečný pitný režim, kouření a nadměrné užívání alkoholu, nedostatek vitaminů a minerálů nebo minimální pobyt na čerstvém vzduchu. Někdy za tmavé kruhy pod očima může genetická dispozice, jindy je způsobí třeba prohýřená noc. Co dělat, když potřebujete tmavé kruhy zmírnit? Poradíme.

Přírodní pomocníci na kruhy pod očima

Led

První pomocí je chlad, který pomáhá k prokrvení pokožky. Klidně lze použít z mrazáku kostku ledu a jemně si s ní masírovat oční okolí. Nebo si dejte na mrazák polévkovou lžíci a  přitiskněte pod oči.

Černý čaj

Zalijte teplou vodou dva sáčky černého čaje, které nechte chvilku prohřát. Poté sáčky přiložte na unavené oči alespoň na 5 minut.

Brambory

Dají se použít nejen v kuchyni, ale také proti váčkům a kruhům pod očima. Plátky z brambory přiložte na oči a nechte působit nejméně čtvrt hodiny. Nejen, že brambora dokáže zmírnit otok, ale také ošetřené místo opticky zesvětlí.

Okurka

Večer před spaním si přiložte na oči na kolečka nakrájenou salátovou okurku. Zatížit ji můžete vatovým tamponkem namočeným ve studené vodě nebo kostkami ledu. Opět nechte působit alespoň pět minut.

Pyré z avokáda

Na kruhy a "pytle" pod očima skvěle platí i avokádo. Večer si připravte husté pyré a to naneste na oční okolí. Nechte působit přes noc a ráno smyjte nebo jemně setřete namočeným vatovým tamponem s trochou pleťového mléka.

Maska z kávy

Jednu lžičku kávového lógru smíchejte se čtvrtinou lžičky mletého pepře a polovinou lžičky kokosového oleje. Směs naneste na postižené místo, nechte pět minut působit a poté očistěte vatovým tamponem. Pozor ať se vám směs nedostane do očí!

Chlebovo-mléčná maska

Mléko má rovněž bělicí účinky a navíc pokožku tonizuje a zvlhčuje. Z mléka a bílého chleba vytvořte pastu, jemnou vrstvu naneste pod oči a nechte pár minut působit.

Nejlepší je prevence

Chodíte pozdě spát, často popíjíte nebo máte velmi stresové, a navíc sedavé zaměstnání? Pak vám právě tmavé kruhy pod očima signalizují, že byste měly zpomalit. Vaše pleť potřebuje výživu a zpevnění i zevnitř. Ke zpevnění cévek v oblasti očí je potřeba přijímat dostatek vitaminu C. Stravu také obohaťte o dostatek kolagenu a elastinu. Snižte množství soli v jídle a dodržujte pitný režim. Tmavé kruhy mohou vypovídat také o nedostatku železa. Zařaďte proto do jídelníčku také játra, červené maso, žloutky, luštěniny, sójové produkty nebo semínka. (Dále čtěte: Oko jako zrcadlo zdraví. Jaké zdravotní problémy dokážete díky němu odhalit).

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Faceliftovaný TUCSON se širokou nabídkou motorizací přijel již i na český trh

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu