Každému sluší jiný tvar nehtů. Jak vybrat ideální pro vás, prozradí jedna maličkost na těle

Krása 01. června 2020 | 14:33 — Anna Novotná
Krásná manikúra je vizitkou každé ženy a podle odborníků začíná u správného tvaru nehtů. Způsobů, jak si nehty ostříhat, existuje mnoho. Ne každý tvar ale sluší každému. Jak zjistit, co je ideální zrovna pro vás? Zjistíte to sami díky jedné nenápadné drobnosti na vašem těle.
Dalších 5 fotografií v galerii
Nehty mohou mít různé tvary a každému sluší něco jiného / Depositphotos/JumpStory

Některé ženy preferují nehty přírodní, jiné upravené gel lakem, UV gelem nebo akrylem. Ať už máte nehty jakékoliv, důležitý je jejich tvar. I tvar nehtů samozřejmě podléhá módním trendům, ale lepší je se držet toho, jaký tvar vašim nehtům bude skutečně slušet.

Aby vaše nehty ještě více vynikly, můžete je nalakovat dle vašeho vkusu. Nic ovšem nevypadá odpudivěji, než nevzhledně odlupující se lak. 

Tvary nehtů

Úprava nehtů má snad nepřeberné možnosti a vyjmenovat všechny možné tvary by vydalo na samostatný článek. Pokud ale nechcete vyloženě experimentovat, vystačíte si s výběrem mezi základními tvary. Nejčastěji se nehty upravují do těchto tvarů:

  • hranatý - square
  • zaoblený - squoval
  • kulatý - round
  • oválný - oval
  • mandlový - almond
  • ballerina
  • špičatý - stiletto

Jak vybrat ideální tvar nehtů

Určit ideální tvar vašich nehtů není tak složité, jak by se na první pohled mohlo zdát. Stačí se zaměřit na tvar vašeho nehtového lůžka a jeho délku. Někdo má rád krátké nehty a piluje do kulata, jiní preferují klasický oválný tvar nebo super dlouhý tvar stiletto (špičaté nehty).

Pokud si ovšem nevíte rady, jak správně nehty pilovat a jaké si vybrat, napoví vám lunula. Je to viditelná část kořene nehtu, která vypadá přibližně jako půlměsíc. Její tvar (hranatější, oblejší nebo rovnější) prozrazuje, jaký tvar zakončení nehtu vám bude nejvíce sedět. Univerzální možností jsou však nehty mírně zaoblené. Pokud si i přes to nejste jistá, vyberte si profesionální nehtové studio, kde vám rádi pomohou a poradí. Psali jsme také: Jak se zbavit nevzhledných a bolestivých záděrek jednou pro vždy.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu