Hořčičná koupel je skvělý detox pro tělo, který pocítíte okamžitě

Krása 21. listopadu 2021 | 17:08 — Mirka Malá
Hořčičné koupele jsou stále populárnější. Aby také ne. Už staří Římané se koupali v hořčičné lázni, protože dobře věděli, jaký je to skvělý detox.
Hořčičná koupel dokonale detoxikuje a hydratuje. Obvykle je ve formě prášku. / Shutterstock

FOTO:

https://www.shutterstock.com/cs/image-photo/woman-relaxing-round-outdoor-bath-tropical-565813426

https://www.shutterstock.com/cs/image-photo/woman-taking-healing-warming-foot-bath-1162532803

Hořčičná koupel je ájurvédská koupelová sůl formulovaná s organickým hořčičným práškem, navíc s řadou terapeutických solí a esenciálních olejů. Myšlenka je taková, že vrchovatá odměrka látky ve vaně plné horké vody a následná 15 až 20minutová koupel dokáže opravdu hodně. Od posílení imunity po odbourání stresu.

Výhody hořčičné koupele

Ty jsou jasné. Detoxikační, samozřejmě relaxační a v neposlední řadě také hydratační. Kůže je totiž největším vylučovacím orgánem v lidském tělě a pokud se správně potíme, například cvičením či návštěvou sauny, aktivujeme tak funkci kůže. Hořčičná koupel slibuje, že pomůže tento proces urychlit a sníží kyselé odpady v těle, které se v něm hromadí.

Hořčice, která je velmi bohatá na selen, je účinnou složkou, která je známá svými protizánětlivými účinky. Hydrogenuhličitan sodný zase snižuje kyselost v těle. A řada esenciálních olejů, obvykle eukalyptový, libavkový, rozmarýnový a tymiánový pomáhají tělu uzdravit se zevnitř směrem ven. Tato jedinečná hořčičná směs také neuvěřitelně hydratuje a zanechává pokožku hedvábnou a hladkou.

Jak se připravit na hořčičnou koupel

Stačí si vlastně jen pořídit tu správnou hořčičnou koupelovou sůl, na kterou nejčastěji narazíte ve formě prášku. Podle návodu ideální množství prášku nasypete do horké vody ve své vaně. A pak už se jen můžete oddávat relaxu v této úžasné koupeli.

Velmi záhy ucítíte příjemnou vůni některého z esenciálních olejů, jež jsou v koupelové soli obsaženy. Velmi brzy, dokonce během několika minut se začnete potit. A budete se potit až do konce a s největší pravděpodobností také ještě nějakou dobu poté, co už budete ze své vany dávno venku. To se děje proto, že vaše tělo skutečně zažívá detoxikaci. Odborníci proto doporučují studenou sprchu poté, co koupel ukončíte a vysušení těla hrubým ručníkem. Pak si na chvíli odpočiňte, ale hezky zabalení v dece nebo pod přikrývkou. Napoprvé se možná budete cítit poněkud divně, protože takový detox vaše tělo nejspíš ještě nezažilo, ale funguje to a nakonec se budete cítit skvěle. Dále čtěte: Omlazování pomocí terapie červeným světlem doma opravdu funguje. Záleží na správném výběru přístroje.

Zdroj: Byrdie.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu