Nové ingredience, které se letos stanou hitem v péči o pleť

Krása 19. ledna 2022 | 10:16 — Mirka Malá
V kosmetice jde v posledních letech všechno velmi rychle. Vždyť také stále toužíme po produktech, které nám vyhladí vrásky, zpevní pleť a zpomalí stárnutí. A některé nové ingredience tu skutečně jsou.
Další 1 fotografie v galerii
Skutečným hitem bude složka proti vráskám / Depositphotos

Letošní rok bude ve znamení hned několika důležitých ingrediencí, které odborníci doporučují zařadit do pravidelné péče o pleť. Tak které to jsou?

Slunečnicový olej

Pleťových olejů je už doslova nepřeberné množství, ale zdá se, že hydratační oleje nikdy nevyjdou z módy a slunečnicový olej si razí cestu do mnoha hydratačních přípravků a produktů proti stárnutí.

Je to z toho důvodu, že slunečnicový olej je nekomedogenní, takže neucpává póry a snadno a rychle se vstřebává do pokožky, zklidňuje a posiluje bariéru její vlhkosti. Navíc prakticky neexistují žádné přísady, se kterými by se nedal spárovat, takže slunečnicový olej je rázem skvělým doplňkem každé rutiny péče o pleť.

Tightenyl

Tato ingredience je opravdu horká novinka. Tightenyl je speciální bio-liftingová složka určená ke zlepšení textury pokožky pro pevnější a mladistvěji vypadající povrch pokožky. Ale kosmetický svět slibuje, že nejde jen o nějaký optický efekt. Tightenyl omlazuje pokožku, dodává jí pevnost, tonicitu, viskoelasticitu a plasticitu. Stručně řečeno prakticky vymaže vzhled vrásek a zároveň pomáhá vyživovat a vyhlazovat vzhled pokožky.

Tightenyl hledejte v produktech, které se prezentují jako Deep Wrinkle Filler, tedy produkty pro vyhlazení vrásek. Zároveň by na těchto produktech mělo být uvedeno, že se jedná o bio-liftingovou technologii.

Madecassoside

Madecassoside je součástí rostliny jménem pupečník asijský a prý to bude hit. Tato složka se poprvé dostala do centra pozornosti v roce 2017 a stále se objevují nové sloučeniny v ní. Madecassoside je vzrušující rostlinná složka, která prokázala účinnost při hojení ran a je součástí mnoha uklidňujících sér a krémů. Má antioxidační vlastnosti a je skvělý pro citlivou, fotopoškozenou a zanícenou pokožku, a to díky svým protizánětlivým vlastnostem. Při hledání produktu formulovaného s touto složkou byste si v jejich složení měli všímat pojmenování jako madecassosid, asiatikosid, kyselina asiatová nebo kyselina madecassová. Dále čtěte: Kolagen se vyplatí užívat. Ideálně ve formě tablet, krémy na vrásky žádný nemají.

Zdroj: Martha Stewart, Personal Care.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu