Správná aplikace tvářenky: Jeden z nejzákladnějších principů jejího nanášení je zároveň i nejednoduší

Krása 23. května 2022 | 07:27 — Pavla Krejčí
Nanášení tvářenky sice na první pohled vypadá jednoduše, opak je však pravdou. Spousta žen se dopouští zásadních chyb a konečný výsledek nemusí být vůbec uspokojivý. Několik dobře mířených rad vás zbaví jakýchkoliv pochyb.
Správná aplikace tvářenky podtrhne rysy obličeje / Pixabay

Nedávno jste si u nás mohli přečíst, jak si vyrobit přírodní minerální tvářenku, která nezatěžuje vaši pleť a udržuje ji v dobrém stavu. Tvářenka je nedílnou součástí make-up rutiny. Nejenže rozjasní mdlou pleť, ale dodá vám přirozený a zdravý vzhled. U samotné výroby to však nekončí. Dalším krokem je aplikace, a nutno dodat – správná aplikace. V několika následujících radách vám představíme, čeho se vyvarovat a jak tvářenku bez zbytečných chyb nanést.

1. Na jablíčka

Jeden z nejzákladnějších principů nanášení tvářenky je tzv. na jablíčka. Patří mezi nejběžnější a nejednoduší způsoby aplikace tvářenky. Poskytuje přirozený efekt a vaše pleť tak vypadá, jako by byla přirozeně zbarvená. Nanesete trochu barvy a krouživými pohyby zapracujete do pleti. Aby nanesený odstín vypadal vyváženě, make-up artisté doporučují umístit tvářenku dva prsty od nosu a dva prsty od spodní části oka. Ideálním odstínem pro tuto oblast obličeje je světle růžová, která bude působit přirozeně.

2. Přetažení

Tento princip sice neocení každý, ale ty ženy, které rády experimentují, získají moderní a šik look. Připravte si měkký a hlavně nadýchaný štětec střední velikosti. Začněte u spánkové oblasti a naneste barvu směrem dolů přes lícní kosti. Cílem je, aby byl orámován obličej. Vizážistky doporučují míchat více odstínů.

3. Políbení sluncem

Pro dosažení letního looku jako u moře se doporučuje kombinace bronzeru a tvářenky. Bronzer jako základní vrstva totiž skvěle zachytí pigmenty tvářenky. Začněte vždy na jablíčkách a postupně se dopracujte k linii nosu.

4. Podél lícních kostí

Trikem je nanést tvářenku přímo na lícní kosti a těsně nad, kde byste normálně umístila rozjasňovač. Používejte malé kruhové tahy směrem ven nahoru.

Chyby, kterých se před aplikací vyvarujte

  • Výběr špatného odstínu, který se bije s vaším tónem pleti. Základem je vybrat odstín, který odpovídá barvě vašich tváří, když přirozeně zrudnou.
  • Nesprávná konzistence tvářenky k typu pleti. Mastnější pleť by měla volit krémovou tvářenku, která by se měla následně lehce zafixovat pudrovou tvářenkou ve stejném odstínu. Sušší pleti bude vyhovovat rovněž krémová tvářenka.
  • Příliš mnoho pigmentu. Jak se říká, méně je někdy více. A o to víc to platí i u nanášení tvářenky. Pokud chcete zamezit klaunskému vzhledu, buďte střídmé. Pokud jste jí nanesly moc, překryjte ji průsvitným pudrem.
  • Neberete v úvahu tvar obličeje. Tvářenka může vyzdvihnout rysy obličeje, proto je důležité zjistit, který způsob nanášení vašemu obličeji nejlépe prospívá.

Psali jsme také: Vyrobte si jednoduše tvářenku z přírodních surovin.

Autorský článek, další zdroj: allure.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu