Traumata nebo sny mohou vypovídat o tom, jak minulé životy ovlivňují současné životy

Ostatní 15. května 2022 | 08:13 — Pavla Krejčí
Existují minulé životy? A pokud ano, jak velký vliv mohou mít na naše současné životy? Tajemství reinkarnace našich duší patrně nikdy nevyřešíme. Avšak mnoho nadšenců a odborníků se shoduje na tom, že to, co jsme mohli zažít v předešlém bytí, silně ovlivňuje život, který žijeme teď.
Minulé životy mohou často ovlivňovat ty současné. / Pixabay

Věci mezi nebem a zemí přitahují nemalou pozornost. Některá náboženství nebo národy však věří, že je tato hranice velmi úzká. Své bytí zakládají na minulých životech. Jaké příznaky vám pomohou poznat, zda si nesete z minulých životů traumata, vlastnosti či jiné nehmotné faktory?

Opakující se vzory

Často míváte dojem, že se ve vašem životě neustále opakuje jedna situace nebo problém. Příkladem může být stejný druh partnera. Jako vysvětlení se nabízí, že o této osobě nebo vztahu máte určité přesvědčení, které vás vězní. Dokonce je možné, že jste mohli právě takovým člověkem být a v současném životě se z toho máte ponaučit.

„Jakýkoli minulý život nebo duchovní vzorec ovlivňuje způsob, jakým vnímáme a přijímáme život,“ říká Tracee Dunblazier, duchovní empat a autorka.

Opakující se sny o nějaké události

Sny jsou místem, v nichž vyvoláváme to, co nás trápí v podvědomí. Často můžeme snít o stejné události nebo situacích. Náš duch se snaží tuto, většinou traumatickou nebo znepokojivou událost, dovést k závěru, ukončit ji. Cílem je najít smysl problému, aby vás konečně opustil a vy jste mohli kráčet dál. Problém nastává ve chvíli, kdy situaci nechápete, nedokážete ji vyhodnotit. V takovém případě se v současném životě může znovu opakovat.

„Spousta minulých životů se může odhalit ve snech, vizích nebo při extrémních emocionálních situacích, které mohou působit skutečně, ale nejsou spojeny se zkušenostmi současného života," podotýká Dunblazier. „To může pomoci vysvětlit, proč k určitým lidem při setkání cítíme silné emoce, nebo dokonce proč máte tendenci stále dokola opakovat stejné vzorce.“

Takové sny také mohou poskytnout skvělá vodítka k vašemu chování, i když toto chování pochází z minulého života.

Pocit, že daného člověka znáte celý život 

Možná máte tu zkušenost, že jste někoho potkali poprvé, ale máte pocit, že ho znáte celý život. Nezáleží na tom, jestli se jedná o náhodné lidi, přátele nebo vás prostě nějak přitahují. Je vysoce pravděpodobné, že jste kdysi byli součástí života toho druhého. Hranice a logika v minulých životech neexistuje. Vaše matka mohla být vaše kamarádka, současná nejlepší kamarádka zase mohla být vaším největším nepřítelem, dítě vaším učitelem apod. Je rovněž možné, že s daným člověkem nemáte něco vyřešeného, a proto vám neustále vstupuje do cesty. Musíte nedokončenou věc uznat, uzavřít vrátka vedoucí k dávné záležitosti, abyste mohli kráčet dál.

Máte problémy s důvěrou a nedokážete si to vysvětlit

Pokud máte problémy s důvěrou, aniž byste skutečně věděli proč, může za to pravděpodobně váš minulý život. Příkladem může být příběh, kdy jste v minulém životě nechali odejít partnera do války, a on se nikdy nevrátil. V současném životě, když váš partner odjíždí na služební cestu a vy jste nervózní z toho, že se už nikdy nevrátí.

"Projevuje se to jako věci, které by se ve vás neměly spouštět, ale spouštějí," říká Michelle Brocková, koučka duchovního života, která se specializuje na regresi minulých životů. 

Déjà vu

Přijdete na nějaké místo či se ocitnete v určité situaci a vy máte najednou silný pocit, že jste něco takového zažili. Nedokážete si ale takovou situaci vybavit. Lidé, věřící na minulé životy, to považují za důkaz existence reinkarnace. Vrací se vám zážitky z předchozího života.

Traumata, strachy a fobie

Panikaříte, když vidíte pavouky nebo hady. Bojíte se výšek, stísněných prostor nebo vody. Vaše současné strachy a fobie úzce souvisí s tím, co se vám v minulém životě stalo. Mnozí věří, že se to pojí s traumatickými zážitky. Často se jedná o způsob, jakým jste zemřeli – uhořeli jste, utopili se, spadli z výšky, uštkl vás had a podobné situace.
Trauma se zpravidla spustí v momentě, když se nacházíte na podobném místě nebo v podobné situaci. Psali jsme také: Poznejte, jestli jste našli svou spřízněnou duši

Autorský článek, další zdroje: bustle.com, brisbanenaturalhealth.com, liveabout.com, huffpost.com 

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu