Neobvyklé bylinky, které vám pomohou nastartovat metabolismus a zhubnout pár kilo

Zdraví 06. ledna 2020 | 14:59 — Anna Novotná
Detoxikační diety jsou nejpopulárnější právě v jarním období. Mají naše tělo zbavit všech jedovatých látek, které se v něm přes zimu nahromadily, a tím také nastartovat rychlejší hubnutí. Metabolismus zbavený zplodin prý totiž pracuje efektivněji, a tak i spalování kilogramů by mělo být rychlejší.
Další 4 fotografie v galerii
Chaluha bublinatá zvyšuje činnost štítné žlázy, která reguluje celkový metabolický obrat v lidském organismu / Depositphotos

Než sáhnout po chemických látkách, je rozhodně lepší se svěřit do rukou bylinkám. Tyto tři to skutečně dokáží. Z těchto rostlin si uděláte nejenom výborný čaj, ale díky nim navíc také zhubnete.

Síla ukrytá v chaluze

Na první pohled sice nevypadá chaluha bublinatá moc lákavě, ale věřte, že tento druh mořské řasy má výborné účinky. Rostlinka obsahuje vysoké procento jódu, který  povzbuzuje činnost štítné žlázy a tím výrazně zrychluje metabolismus. Kromě toho chaluha stimuluje činnost trávicích enzymů, čímž přispívá ke snižování tělesné hmotnosti.

Mimo jódu v ní naleznete také řadu minerálů, vitaminů a stopových prvků, jako je betakaroten, brom, draslík, hořčík, vápník, železo, měď, fosfor, chrom, zinek, mangan, selen nebo křemík. Takže kromě toho, že zhubnete, budete mít také krásné vlasy, nehty, pleť a zdravé klouby. Chaluhu by do svého jídelníčku měli zařadit také lidé s vysokým krevním tlakem. Dá se koupit ve formě tablet nebo jako směs na přípravu čaje.

Lymfatické koště

Pokud se rozhlížíte po rostlince, která snižuje chuť k jídlu, je svízel syřišťový pro vás ten pravý. Tato bylinka je hojně vyhledávaná právě při redukčních dietách a je také součástí řady hubnoucích čajů. Svízel syřišťový je také někdy nazývám lymfatickým koštětem. Z bylinky si můžete připravit čaj nebo tinkturu, která podporuje lymfatický systém, pomáhá při otocích a nadměrném zadržování vody v těle. Z rostlinky si můžete připravit čaj, ale raději jej nepijte večer, protože má močopudné účinky. 

Odkyselte své tělo

Skvělé močopudné účínky má také další rostlina. Tou je jasan ztepilý. Výtažek z jeho listů pomáhá rozpouštět a vyplavovat přebytečné kyselé usazeniny a soli ven z těla. Tyto kyselé usazeniny totiž zapřičiňují bolestivé otoky kloubů a různé ledvinové problémy.  Právě odkyselení by mělo být nedílnou součástí každé redukční kúry. Dále čtěte: Využijte banán jako lék. Pomáhá na nervy i zažívací problémy.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Solární revoluce ve světě chytrých hodinek! Objevte hodinky nabíjené solární energií

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu