Žádná vynechaná jídla, spánek jako priorita a další rady, kterých se vyplatí držet před čtyřicítkou

Zdraví 08. srpna 2022 | 07:28 — Pavla Krejčí
Často si určitě u obyčejných věcí říkáte, že nemá cenu je řešit. Opak je ale pravdou. Čím dříve si uvědomíte, že je potřeba svému tělu věnovat pozornost, tím víc se vám to ve stáří vrátí. Pokud se budete držet několika rad a nastolíte si režim ještě před čtyřicátým rokem, zůstanete dlouho zdraví.
Zdravý životní styl a režim vám zajistí zdraví / Despositphotos

Ve čtyřiceti ještě nejste staří. Pokud však začnete se správnou životosprávou až v tuto dobu, je pozdě. Dbejte o své zdraví již od mládí, udržujte se v kondici a tělo se vám ve stáří odvděčí. Budete se cítím mnohem vitálnější a mladší. Vytvořte si z následujících rad rutinu a zdraví bude vaším věrným kamarádem.

1. Spánek jako priorita

Vaše tělo potřebuje spánek, to je nesporné. Dopřejte si nejlépe sedm až devět hodin spánku denně. Nedostatek spánku je nezdravý a může se silně podepsat nejen na zdravotním stavu, ale i vašem vzhledu. Málo spánku totiž nesvědčí pleti a vy tak můžete vypadat starší. Pokud si však nastavíte určitý režim, přinese to další benefit – budete usínat mnohem rychleji a váš spánek se stane kvalitnější.

2. Nevynechávejte jídla

Pokud vynecháte některé z důležitých jídel dne, budete se muset později vypořádat s většími chutěmi. Jezte správně třikrát denně, zejména snídani byste neměli vynechávat.

3. Jezte méně zpracovaných potravin

Vyhněte se, pokud možno, rychlému občerstvení, které obsahuje tuky, sůl a cukry. Nahraďte zpracované potraviny čerstvými, které budou zdravější pro vaše tělo a nepodepíšou se negativně na vaší postavě.

4. Sportujte

Nehledě na věk je pohyb důležitý. Pokud začnete zavčas, vaše tělo bude vitálnější a svaly zůstanou mnohem déle pevnější a pružnější. Nemusíte se však podrobovat úmornému cvičení. Postačí i obyčejná procházka, protože chůze dělá divy.

5. Příliš se nevystavujte slunci

Především během léta dbejte na ochranu před sluncem. Mohli byste se jinak vystavit riziku rakoviny kůže, které se s přibývajícím věkem zvyšuje. Nezapomínejte používat opalovací krém a na přímém slunci buďte nejlépe jen několik minut.

6. Vyhněte se nadměrné konzumaci alkoholu

Alkohol je pro tělo jedem. Vyhněte se tedy velmi časté konzumaci a zbytečně nevystavujte tělo škodlivým vlivům. Samozřejmě občasná sklenička vína nebo piva vám nijak neuškodí.

7. Rozpoznejte varovné signály těla

Pokud cítíte, že něco není v pořádku, nezanedbejte tyto varovné signály. Přestože se vám to zdá třeba zbytečné, navštivte lékaře. I když se nakonec může ukázat, že o nic nešlo, není dobré příznaky ignorovat. Vaše tělo se vám pouze snaží pomoci. Psali jsme také: Zkuste kávu vyměnit za čaj matcha. Dodá vám energii a zlepší pleť

Autorský článek, další zdroj: freundin.de

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu