Pásek by neměl chybět v šatníku žádné ženy, dokáže vymodelovat sexy křivky. Stačí vědět, jak jej nosit

Móda 24. dubna 2020 | 09:21 — Helena Malá
Pásek se tváří jako nenápadný módní doplněk, jenže dokáže daleko více. Pozdvihne i jinak fádní outfit, sluší hubeným ženám i těm s kilogramy navíc a hlavně, když víte, jak jej použít, krásně vám vymodeluje postavu a vy se budete moci pyšnit sexy křivkami.
Dalších 5 fotografií v galerii
I jednoduchým šatům dodá pásek šmrnc / Internet

Tak, jak dokáže pásek postavu ženy vylepšit, umí to i opačně. To v případě, že nevíte, jak jej nosit. Je škoda ovšem dobrých vlastností pásku nevyužít. Abyste nešlápla vedle, je třeba se naučit pásek správně používat.

Každé postavě sluší něco jiného

Jednou z možností, jak sáhnout po pásku, která vým bude lichotit, je vybrat jej podle typu vaší postavy.

Dlouhé nohy a vysoký pas

Pokud máte dlouhé nohy a vysoký pas, budete se snažit opticky prodloužit trup. K tomu vám nejlépe poslouží úzké pásky, které umístíte lehce pod pas a tělo si tak prodloužíte. Barevně je takový pásek vhodné volit ve stejném odstínu jako svršek. Tedy tak, aby váš top, mikina, tričko či halenka měly co nejpodobnější barvu s páskem. Nejlépe pak budete vypadat, když k tomu zvolíte ještě stejnou barvu bot.

Krátké nohy a nízký pas

Jestliže naopak máte krátké nohy a nízký pas, neuděláte chybu, když si pořídíte středně široký či velmi široký pásek. Nenoste jej však příliš nízko na bocích, natož pod úrovní boků, to by vám mohlo vizuálně nohy ještě více zkrátit. Barva pásku bude nejvhodnější stejná jako barva vybraných kalhot, ať už si vyberete pásek široký, korzetový nebo nějaký kontrastní.

Chlapecká postava a nevýrazný pas

Pokud máte nevýrazný pas, tak je vám jistě jasné, že si ho potřebujete opticky vytvořit, a to co možná nejvíce. Dosáhnete toho díky středně širokému nebo úzkému pásku, který podtrhne všechny vaše křivky. Pro tento typ postavy se doporučuje nosit stejně barevný pásek, jako je barva vašeho svršku nebo o odstín tmavší. Hlavně si hlídejte, aby byl pásek vždy vidět, rozepněte bundu, vyhrňte svetr a podobně.

Velké poprsí

Obecně čím větší je poprsí, tím více samozřejmě sedí dole, a tak jednoduše opticky vytvoří výzor nižšího pasu, než doopravdy máte. To nesmíte dopustit. Pomoct si můžete středně širokým nebo úzkým páskem ve stejné nebo tmavší barvě, než je váš top. Pásek umístěte vždy přesně na boky a dobře si hlídejte, aby vždy vykukoval, ať už pod rozepnutým sakem nebo bundou.

Plné tvary

Pokud máte plnější tvary, jistě se to týká i vašeho pasu. Tím pádem potřebujete něco, čím si opticky pár kil uberete, v takovém případě je jasnou volbou pásek. Při výběru toho vhodného, dokáže s vaším tělem opravdu zázraky. Nejlepší je volit pásky stejné barvy, jako je barva vašich kalhot či sukně. Ty pak noste pod rozepnutým sakem, bundou či vyhrnutou mikinou tak, aby co nejvíce vyniknul.

Univerzální typ

Pokud hledáte univerzální typ pásku, sáhněte po koženém černém střední šířky. Měl by být čistě černý, tedy bez různých log a nápisů. Tento pásek by neměl chybět v šatníku žádné ženy. K němu si pak můžete pořídit ještě jeden úzký v hnědé barvě, kterým si můžete například přepásat lehké vzdušné šaty nebo delší kardigan. Tyto typy pásků se hodí pro každou postavu.

Výběr pásku podle stylu

Pásek si také můžete vybírat podle stylu, který v oblékání preferujete.

Klasický pásek

Jak už jsme psali výše, každá správná moderní žena by měla mít v šatníku alespoň jeden černý nebo hnědý klasický pásek. Jeho všestrannost a elegance vás perfektně uvede do každé společnosti a i s takto zdánlivě obyčejným doplňkem můžete zazářit. Proto se určitě nevyplatí na takovém pásku šetřit, investujte raději do dražší a kvalitnější kůže, která pár let vydrží, než abyste vyhazovala každý rok peníze za nový nekvalitní umělý pásek.

Lano

Tento typ se nejlépe hodí do situací, kdy chcete vypadat stylově, ale zároveň má váš outfit působit ležérně a nenuceně. Lano se dá uvázat vpředu, vzadu nebo klidně na straně, to už je pouze na vaší představivosti. Jde o ideální pásek na léto.

Široký

Někdy se mu také říká korzetový, je velmi široký a v podstatě obejme celý váš pas. Dokáže dát naprosto nový šmrnc obyčejným jednobarevným rovným šatům a vytvořit opticky dokonalý pas. Dá se nosit přes jakýkoliv typ oblečení.

Kovový

Kovový pásek dodá šmrnc jakémukoliv outfitu, i tomu nejobyčejnějšímu. Je velmi neobyčejný a zaujme každého. Nejlépe vypadá ve zlaté nebo stříbrné barvě. O tom, jak v módě správně kombinovat barvy, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu