Kraťasy s vysokým pasem jsou trendy a lichotí každé postavě. Jen musíte dodržet určitá pravidla

Móda 17. srpna 2020 | 09:09 — Helena Malá
Řada módních kousů se v čase vrací na výsluní a nejinak je to také v souvislosti s kraťasy s vysokým pasem, kterým se říká také high waisted kraťasy. Tyto šortky byly velkým trendem v 80. letech a na pomyslné špici módního žebříčku jsou i nyní. Jsou pohodlné, sluší štíhlým ženám i těm s pár kilogramy navíc a podle toho, jaký typ zvolíte, můžete vypadat sportovně i elegantně.
Další 4 fotografie v galerii
Šortky s vysokým pasem jsou velmi trendy / Depositphotos

High waisted kraťasy jsou velký trend a pokud chcete držet krok s módou, měly byste si je pořídit. Velmi rychle si je oblíbíte a nebudete je chtít sundat. Ideální jsou také pro dámy, které potřebují zamaskovat větší bříško. Ale pozor, nošení šortek s vysokým pasem má svá pravidla. Když je nedodržíte, budete v lepším případě působit laciným dojmem, v horším pak budete aspirovat na strašáka roku.

Klíčová je velikost

Zatímco u některých kousků oblečení se dá trochu nedokonalá velikost zamaskovat, u high waisted kraťasů to rozhodně neplatí. Zde se každá nepřesnost trestá nelichotivým vzezřením. Velmi dobře proto zvažte, jakou velikost šortek si pořídíte. Musejí vám opravdu perfektně padnout. V takovém případě v nich budete vypadat dobře, a to i když zrovna nemáte míry modelky.

Dobrá podprsenka

Hlavním bonusem kraťasů s vysokým pasem je, že vám vytvářejí krásnou ženskou postavu přesýpacích hodin. Jenže aby to tak opravdu bylo, musíte tomu podřídit i výběr podprsenky. Obzvláště v případě, že máte větší ňadra. Je třeba zvolit takovou podprsenku, která jim bude dobrou oporou a podrží je skutečně nahoře.

Správný vršek

U kraťas s vysokým pasem hraje hlavní roli právě zvýrazněný pas. I proto je důležité dobře zvážit, co si k nim vezmete za tričko. Na jinak módní oversized top tentokrát raději zapomeňte a zvolte raději lehčí tílko se špagetovými ramínky. Dobře ale vypadají i různé halenky či trička, ovšem vždy myslete na to, že by vrchní díl outfitu měl být zakasaný. Pokud se můžete pochlubit úzkým pasem, chybu neuděláte ani tehdy, pokud si k šortkám s vysokým pasem obléknete crop top.

Důležité jsou i boty

Aby byl celý outfit dokonalý, je třeba k němu zvolit i správné boty. Vedle nešlápnete s plátěnými teniskami ani balerínkami. Pokud ale máte na sobě velmi krátké kraťasy, raději zapomeňte na vysoké podpatky. Sice vám perfektně opticky prodlouží nohy, ale výsledek bude zřejmě působit laciným dojmem. Pokud tedy chcete boty na podpatku, volte spíše nižší. O tom, jak si podle typu postavy vybrat dlouhé šaty, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu