Několik tipů, jak se zbavit rozšířených pórů, když už ani kosmetika nezabírá

Krása 24. srpna 2020 | 09:39 — Klára Sanders
Nejčastějším problémem s pletí jsou právě rozšířené póry. Zbavit se jich úplně, je nemožné, protože jsou přirozenou součástí pokožky. Poradíme vám, jak dosáhnout toho, aby byly čisté a téměř neviditelné.
Dalších 5 fotografií v galerii
Rozšířené póry trápí mnoho žen / Depositphotos

Póry má každý z nás, skrze ně totiž pokožka dýchá. Funguje to tak, že póry vylučují maz a přijímají vše, co si na obličej namažete. Černé tečky pak vznikají oxidací mazu uvnitř póru. Ten, koho trápí velmi rozšířené póry, má i mastnější pleť. Příčinou velmi rozšířených pórů může být stres, používání nevhodných kosmetických přípravků, nezdravý životní styl nebo genetické dispozice.

Vyzkoušeli jste různé kosmetické přípravky, ale nezabírají vám? Máme pro vás několik tipů, které by vám na nevzhledné póry mohly zabrat, a nebude vás to stát majlant. Vaším cílem bude, aby se vám podařilo póry vyčistit a stáhnout. Tímto způsobem zmenšíte jejich viditelnost.  

Odstraňte z pleti nečistoty pomocí jedlé sody

Možná vám to přijde divné, ale jedlá soda může skutečně mnoha lidem pomoci. Odstraní z pleti maz a nečistoty. Funguje také jako pomocník proti akné. Smíchejte lžíci vlažné vody se lžící sody.

Důkladně si sodným roztokem potřete obličej. Několik dní po sobě tuto proceduru opakujte a zanedlouho byste měli zpozorovat první výsledky.

Stáhněte póry ledem

Led je výborný kosmetický pomocník, stahuje rozšířené póry. Několikrát denně si s ním potírejte kůži. Jezděte s ním po celém obličeji. Po prvním použití byste měli vidět nepatrné zmenšení černých teček. Pokud ne, zkoušejte potírání pokožky ledem ještě několik následujících dnů.

Jezte velké množství vitaminu C

Vitamin C podporuje lepší prokrvení, protože zajišťuje bezproblémovou funkci krevních cév a přispívá k tvorbě kolagenu. Ideální by bylo, kdybyste čerpali vitamin C z přírodních zdrojů a nikoliv tabletek.

Nejvíce céčka obsahuje kiwi, černý rybíz, pomeranč nebo brokolice. Přidejte do svého jídelníčku více ovoce a vaše pleť bude pružnější a čistější.

Dopřejte své pokožce parní lázeň s citronovou šťávou

Udělejte si domácí kosmetické ošetření pleti. Nalijte do hrnce horkou vodu a nakloňte nad něj svůj obličej. Zakryjte si hlavu ručníkem tak, aby veškerá pára mířila pouze směrem k vaší pokožce. Nad hrncem s horkou vodou vydržte zhruba pět až deset minut podle toho, jak vám to bude příjemné.

Poté, co skončíte s napařováním obličeje, si na něj přiložte vlhký hadřík potřísněný citronovou či pomerančovou šťávou. Ucítíte příjemné aroma. Po této proceduře si obličej umyjte vlažnou vodou. Psali jsme také: S rozjasněnou pletí budete královnou letních dní i nocí. Naučte se techniku zvanou strobing

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu