Buďte i doma hvězdou italské kuchyně. Připravte si chutné těsto na pizzu s minimem úsilí

Ostatní 27. srpna 2020 | 14:08 — Klára Sanders
Pizzu milují děti i dospělí, ale připravit správné těsto není vůbec snadné. Pokud už máte svůj osvědčený recept, máte vyhráno. Pokud ale stále hledáte ten správný, máme pro vás zajímavé vylepšení, které vám zajistí chutné těsto s minimem úsilí.
Dalších 5 fotografií v galerii
Připravte si doma chutné těsto na pizzu s minimem úsilí / Jumpstory

Receptů, jak si doma připravit těsto na pizzu, existuje celá škála. Některé recepty vyžadují dlouhou přípravu, jiné jsou rychlé, ale výsledkem je obvykle tvrdá podešev, která se nedá ukousnout. Kynuté těsto promění zase občas pizzu v jakýsi slaný koláč. Přitom existuje jednoduché řešení.

Řešením je jednoduché těsto

Základem pro výrobu opravdu dobré pizzy je těsto, které je samo o sobě snadné na přípravu. Původní recept předpokládá smíchání 250 gramů mouky s 1,5 dcl vody, šesti lžícemi olivového nebo jiného rostlinného oleje. Počítá se s přidáním trošky soli a zhruba půlky sáčku prášku do pečiva. Těsto se dobře promíchá a na vysypaný plech či do vysypané formy se rozmačká a roztáhne, aby nebylo příliš vysoké. Na nějse klade to, co máte rádi, takže záleží na vás, jakou pizzu si připravujete. Potíž je, že se snadno stane, že se těsto vysuší a stane se obtížně konzumovatelné.

Zkuste použít celozrnnou mouku

Fígl, který je opravdu funkční, a přitom zcela jednoduchý, spočívá v použití celozrnné mouky. Můžete použít špaldu, případně i jiné druhy. Výsledkem je mnohem křehčí těsto, které se krásně láme, a přitom povyšuje pizzu na mnohem zdravější produkt.

Vyšší obsah vlákniny způsobuje, že se sacharidy mnohem pomaleji vstřebávají. Navíc dochází k úpravě trávení a mnohem vyšší je i obsah minerálních látek.

Tipy na přípravu

Chcete-li stejně jednoduše pokračovat i s pokrytím pizzy, doporučujeme jednoduchý recept, kdy povrch pizzy potřete rajským protlakem. Navrch dáte šunku nebo slaninu. Rozložíte rajčata na drobná kolečka a také cukety. Posypete provensálským nebo jiným kořením, které vám chutná. Nakonec rozložíte na povrch plátkový sýr a dáte péct do velmi rozpálené trouby. Při teplotě 250 stupňů Celsia pečete asi 15 až 20 minut. Do půl hodiny tak máte kompletní jídlo. Psali jsme také: Vyhněte se zavařování aneb nakládané okurky jinak

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu