Ostříhejte si trendy ofinu v pohodlí vašeho domova, máme jednoduchý návod

Krása 11. září 2020 | 10:18 — Klára Sanders
Toužíte mít krásnou ofinu, ale zrovna nemáte peníze na kadeřníka a patříte k těm, kteří si rádi věci dělají sami? Máme pro vás jednoduchý návod, jak si doma ostříhat rovnou ofinu.
Dalších 5 fotografií v galerii
Pokud máte ráda výzvy, zkuste si sama ostříhat rovnou ofinu / Depositphotos

Ne nadarmo se říká, že vlasy jsou korunou krásy. Pečovat o ně je důležité a občas každá z nás zatouží po změně. Zkuste tedy překvapit své okolí zkrácenou ofinou. Pokud jste to nikdy nedělaly, jde o malý risk. Když máte rády výzvy, můžete se do stříhání pustit podle našeho návodu. Uvidíte, že to není nic těžkého. Kdyby se vám to náhodou vážně nepovedlo, kadeřnice vám jistě ráda ofinu trochu opraví.

Nespěchejte a přesvědčte se, že vám bude rovná ofina opravdu slušet

To, že si přejete mít rovnou ofinu, ještě neznamená, že vám bude opravdu slušet. Pokud máte vlnité vlasy, budete si muset ofinu každý den žehlit, protože by vám na čele po ostříhání vznikla nehezká vlna. Krátká ofina nejvíce sluší ženám s rovnými a jemnými vlasy.

První krok jsou umyté a vysušené vlasy

Před ostříháním si vlasy umyjte, bude se vám s nimi lépe pracovat. Nezapomeňte si je dobře vysušit. Pokud jste začátečnice, raději si vlasy nestříhejte na mokro, protože nemáte dobrý odhad. Rozhodně si své vlasy nezkracujte nůžkami na papír. Kadeřnické nůžky jsou přesnější. Můžete si je zvolit podle toho, zda máte dominantní pravou, či levou ruku.

V dalším kroku si vlasy rozčesejte a přední část sčešte dopředu

Nejdříve si vlasy dobře pročešte a oddělte si ofinu. To uděláte tak, že si ofinu sčešete dopředu a zbylé vlasy si stáhnete do culíku, aby vám nepřekážely. Pokud chcete mít rovnou ofinu, sčesané vlasy by vám měly začínat zhruba pět centimetrů nad čelem. Rozprostřete je přes celou šířku čela.

Zvolte si délku ofiny

Délka ofiny by neměla být moc dlouhá ani krátká. Můžete ji zkrátit pouze do prostoru mezi řasy na horním víčku a obočí. Zkuste ofinu v rukou ohýbat v různých délkách, abyste zjistily, jaká je pro vás ideální. Doporučujeme vám, abyste si raději zvolily delší délku ofiny. Pokud by se vám střih nepovedl, můžete ji dalším zkrácením opravit.

Posledním krokem je samotné stříhání

Vezměte si do rukou rovný hřebínek s úzkými zuby. Pozor, musí být vážně rovné. Poslouží vám jako šablona. Přiložte ho zuby vzhůru na místo, kde chcete vlasy odstranit. Začněte je stříhat podél něj.

Dobře se soustřeďte na to, abyste si tam neudělaly zub a rozhodně si v polovině stříhání nedávejte pauzu. Pokud je vaše ofina ve středu nepatrně kratší než po stranách, máte vyhráno, protože tak vypadá přirozeněji. Psali jsme také: Vyzkoušejte trik na mastné vlasy. Za pár minut budou vypadat jako umyté

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...