Na pigmentové skvrny pomohou i přírodní prostředky

Krása 01. října 2020 | 10:18 — Klára Sanders
V létě se mnoho z nás snaží docílit dokonalého opálení. Pokud je působení slunce přiměřené, je výsledkem rovnoměrné opálení. V případě, že je pokožka vystavena příliš silnému slunci, zvýší se aktivita melanocytů a vytvoří se příliš mnoho melaninu. To může mít za následek, že se vám na obličeji začnou tvořit pigmentové skvrny.
Další 4 fotografie v galerii
Po letních měsících se na pokožce začínají objevovat pigmentové skvrny / Depositphotos

Vedle vrásek jsou pigmentové skvrny jedním z nejčastějších problémů s pletí, které ženy v dospělosti řeší. Pigmentové skvrny nejsou nebezpečné, ale nevypadají dobře. Mohou se utvořit hned z několika příčin. Nejčastější z nich je působení slunečního záření. Z toho důvodu se mnoha lidem tvoří největší množství pigmentů po letních měsících. 

Pokud se chcete pigmentových skvrn zbavit a nechcete utrácet peníze za kosmetické ošetření či krémy, vsaďte na přírodní prostředky.

Bílý jogurt

Bílý jogurt prospívá nejen střevům, ale i pokožce. Obsahuje kyselinu mléčnou, která má zesvětlující účinky. Smíchejte jogurt s medem. Ten se používá často v kosmetice pro své hydratační účinky, dokáže pokožku trochu zesvětlit a zdárně bojuje proti akné.

Dejte do jogurtu tři lžíce medu a důkladně promíchejte. Směs si natřete na pigmentové skvrny a nechte ji působit zhruba patnáct minut. Tuto proceduru opakujte každý den po dobu jednoho až dvou týdnů. Za pár dní byste měly vidět výsledky.

Citronová šťáva

Citron hydratuje pokožku, jde o přírodní bělidlo. Vymačkejte z něj šťávu a připravte si dvě lžíce medu. Ingredience smíchejte dohromady. Vytvořenou směs si natřete na všechny pigmentové skvrny, které se vám v nedávné době na pokožce objevily. Proceduru opakujte každý den. Během několika následujících dní můžete sledovat, jak pigmenty blednou.

Brambora

Umyjte bramboru a rozkrojte ji napůl. Jednou polovinou třete místo, kde se vám udělaly pigmentové skvrny. Opět tento proces opakujte několik dní za sebou a sledujte, zda vám hnědé skvrny blednou. 

Okurka

Okurka obsahuje velké množství vody, takže pokožku dobře hydratuje a napomáhá k léčbě různých kožních onemocnění. Nastrouhejte okurku, připravte si gram mouky a vymačkanou citronovou šťávu. Všechny ingredience spolu důkladně promíchejte.

Směs naneste na pigmentové skvrny a nechte ji několik minut působit. Tento proces opakujte každý den, dokud vám pigmentová skvrna alespoň trochu nezesvětlá. Psali jsme také: Několik tipů, jak se zbavit rozšířených pórů, když už ani kosmetika nezabírá.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu