Užijte si doma vzrušující partnerskou masáž. Zkuste ty nejúžasnější doteky

Vztahy 24. září 2021 | 10:27 — Marcela Plachá
Čím dál tím víc lidí si stěžuje na vyčerpání, nadbytek stresu a bolesti zad. S tím vším pomůže léčivá masáž. Ideální je dopřávat si masáž preventivně od profesionála, ale také doma. Tím spíš, že podle psychologů lidem výrazně schází mazlení...
Další 3 fotografie v galerii
S láskou prováděná masáž uvolní tělo i duši / Depositphotos

Masáž zad

Pro začátek vyzkoušejte jednoduchou masáž zad. Stačí pevná postel, teple vyhřátá místnost a olejíček. Nemusíte znát anatomii těla, abyste uměli udělat příjemnou masáž. Snažte se provádět ji pomalými a táhlými pohyby. Pohybujte se rukama pouze po měkkých tkáních a po svalech. Přejíždějte je jemnými pohyby a po směru jejich vláken.

Masáž zad je asi nejpoptávanější masáží vůbec. Po dlouhých tazích následuje roztírání palcovou stranou dlaně se začátkem u hrudní páteře směrem k ramenům. Vytírat můžete i meziobratlové a mezižeberní prostory. Využijte také roztírání hřbetem ruky (sevřenými pěstmi) směrem od páteře do stran. Následuje hnětení, pro které se v oblasti zad využívá vlnění ve třech rovnoběžných, podélných liniích – v linii podél páteře, v linii podél lopatek a v linii od zadního okraje podpaží. V dalším kroku vyzkoušejte tepání – vějířovité, pěstí, dlaněmi či hrstí. Nakonec záda příjemně poplácejte hřbetem ruky.

Hlavní zásada

U masáže vždy nejprve provádějte dlouhé hmaty na co největší ploše s použitím celé plochy dlaní. Postupně začněte působit čím dál více lokálněji, používejte více prsty či hrany dlaní, a nakonec se zase vracejte k dlouhým hmatům.

Masáž chodidel

Nohy nás celý den nosí a bývají velmi přetěžované nevhodnou obuví a tvrdými povrchy. Promasírování nohou si můžete příjemně osvěžit třeba sledování televize. Doporučuje se intuitivně promačkat každý prst zvlášť, promnout celé chodidlo a řádně promačkat nárt. Citlivé body jsou kolem kotníků a Achilovy šlachy.

Po masáži chodidel můžete zkusit promasírovat také lýtko a stehna. Dlouhými táhlými pohyby hlaďte celé nohy od pat až po zadek. Použijte celé otevřené dlaně a přejíždějte nahoru po vnitřní straně a dolů po vnější. Potom se nadzvihněte nad stehna a silně je promačkejte. Nemačkejte oblast pod koleny. Kromě toho, že je tam spousta uzlin, to může být i dost nepříjemné.

Partnerská masáž

Pokud jste zvládli namasírovat záda, chodidla a nohy, můžete se směle pustit dál. Při masáži přední části těla musíte být jemnější. Doporučuje se promačkat horní končetiny od ramen až po dlaně (překvapí vás, jak je masáž rukou příjemná). Následně jemně hladit břicho ve směru hodinových ručiček, přičemž několikrát se mírně dotkněte oblasti těsně nad přirozením. Jakoby náhodou (to můžete dělat průběžně po celou dobu partnerské masáže, ale vždy jen skutečně velmi zlehka se dotknout přirození).

Nejúžasnější doteky

Přesedněte si partnerovi za hlavu. Použijte vonný olejíček a promasírujte silnými pravidelnými tlaky ramena a oblast nad prsy. Oblast hrudi pak jen pohlaďte od středu hrudníku k ramenům. Celá prsa hlaďte pouze dokola, přes dvorce nepřejíždějte, je to i tak krásně dráždivé.

Jemnými prsty zajíždějte až na krk, bradu, k uším. Věnujte se chvíli jemné masáži uší, mněte je lehce mezi prsty, sjíždějte shora dolů a na konci trochu zatáhněte za lalůček. Poté roztírejte prsty čelo od středu do stran, podobně také tváře od nosu k uším a bradu. Na závěr jemně promasírujte přední část hlavy.

Líbání až na závěr

Stále byste měli vnímat, co se vašemu partnerovi líbí, zda je spokojený, a ladit se na jeho dech. Na konci masáže jste nad partnerovou hlavou, tedy se můžete zvednout na čtyři a pomalu se rty dotýkat obličeje hrudníku až po pupík. Těsně nad přirozením zastavte a opět přirození jen letmo pohlaďte. Třeba rozpuštěnými vlasy. Můžete se rty téměř dotýkat erotických míst, ale zůstávejte milimetr nad nimi. Užívejte si tento tantrický způsob pomalého vzrušování a nikam nespěchejte. Nebudete litovat. O tantrickém milování jsme psali také zde.

Zdroj: tradicni-terapie.czamericanlifestyle.com.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...