Není vaše barva vlasů v zimě to, co jindy? Chladné počasí totiž ovlivňuje barvu vlasů

Krása 31. prosince 2021 | 07:45 — Mirka Malá
Péče o vlasy je náročná i bez chladného počasí. Pokud totiž chceme mít krásné a zdravé vlasy, musíme o ně také správně pečovat a dbát o to, aby nebyly příliš suché a nezačaly se nevratně poškozovat.
Další 1 fotografie v galerii
Vlasům zima nesvědčí / Pixabay

A když přijde zima, je tu o jeden problém navíc. V chladném počasí totiž klesá vlhkost vzduchu, a to ovlivňuje barvu vlasů. Takže pokud se vám zdá, že vaše barva nyní není zrovna to, co bývala ještě na podzim, a je taková matná a bez jiskry, pak za to skutečně může zima.

Co s vlasy v zimě

Aby zima nepoškodila vaše vlasy a jejich barvu, musíte své vlasy co nejvíce hydratovat. Zkuste v zimním období vyměnit svůj běžný šampon a kondicionér za přípravky pro barvené vlasy, které jsou výživnější. A jednou týdně dopřejte vlasům nějakou hydratační masku pro hloubkové doplnění vlhkosti. Tím podle Marthy Stewart pomůžete udržet kutikulu hydratovanou, což zase pomůže udržet barvu vašich vlasů.

Zkusit můžete také vlasové oleje, například avokádový nebo jojobový přímo na mokré vlasy. Olej pomůže uzamknout vlhkost přímo do vlasů. Zní to jako běžná rada, ale budete se divit, co taková jednoduchá procedura s vašimi vlasy udělá.

Jak na vlasový styling v zimě

Fakt, že vlasy se nemají stylovat příliš velkým teplem, je dobře známý. A v zimě to platí hned dvakrát. Vyplatí se tedy takové žehličky, fény či kulmy, které dokáží vlasy upravit takzvaně s minimálním teplem.

Zimní období je pro vlasy náročné po všech stránkách. Vlasům samozřejmě neprospívá ani nošení čepic a dalších pokrývek hlavy. O to víc je nutné se o ně starat, především pak maximální hydratací. Dále čtěte: Odlupuje se vám po retinolu pokožka? Nemusíte se bát, jde o běžný proces.

Zdroj: Martha Stewart, Primp and Blow.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu