Na těle jsou chloupky, které byste nikdy neměli trhat

Krása 03. února 2022 | 09:08 — Mirka Malá
Odstraňování chloupků z těla se stalo již běžnou záležitostí, ale přesto jsou na těle chloupky, o kterých odborníci tvrdí, že by se nikdy neměly trhat. Které to jsou?
Další 1 fotografie v galerii
Ne všechny chloupky na těle lze trhat pinzetou / Depositphotos

Ženy jsou zvyklé trhat si obočí nebo nějaký ten zatoulaný chloupek třeba na bradě. Ale pinzeta by se podle odborníků měla na chloupky skutečně používat jen minimálně. Které chloupky tedy nejsou určené k trhání?

Jde především o velké plochy chloupků

A první na řadě je podpaží. Tu a tam se některé ženy vracejí k tomu, že svoje chloupky v podpaží neholí, ale třeba jen pinzetou uvádí do určitého tvaru. Ale je to velmi nepříjemná záležitost, protože jde o velmi citlivou oblast těla. Chloupky se snáze vytrhávají z míst, kde je kůže napnutá. Navíc v podpaží také hrozí zarůstání chloupků.

Vytrhávání chloupků na hrudi

Může to znít jako nesmysl, ale i na hrudi ženám mohou vyrůst chloupky. A platí pro ně to samé, co pro podpaží. Pokud se tedy jedná o větší plochu, rozhodně je lepší zvolit k jejich odstranění depilaci než pinzetu. Pokud se objeví pár chloupků v oblasti bradavek, pak je naopak pinzeta vhodným nástrojem pro jejich odstranění.

Vytrhávání chloupků v oblasti pupíku

I tam mohou ženám občas narůst chloupky, ale je to přesně to místo, kam se pinzeta nehodí, byť jde třeba jen opravdu o pár chloupků. Oblast břicha je totiž citlivá a může se dostavit kožní podráždění. Z této oblasti raději tedy chloupky odstraňujte jinou metodou.

Vytrhávání chloupků v nose

Chloupky v nose jsou nesmírně důležité. Fungují jako filtr, který zabraňuje vnikání prachu, znečištění a alergenů do plic. A pokud byste je vytrhali, pak o tuto jejich službu přijdete a budete častěji podléhat infekčním onemocněním. Vytrhnutí chloupků z nosu také často vede k zanícení oblasti. Z toho důvodu se chloupky v nose pouze zastřihují. Dále čtěte: Do péče o pleť vstupují noví hráči. Šetrnější alternativa retinolu nebo růstové faktory.

Zdroj: Woman and Home, Healthline.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...