Mají to krásné ženy v životě těžší?

Vztahy 30. dubna 2022 | 08:49 — Pavla Krejčí
Vidíte pěknou ženu a říkáte si, že ta musí mít skvělý a bezproblémový život? Nenechte se mýlit. V určitých aspektech je zřetelné, že krásné ženy mívají těžší bytí. Jsou na ně kladeny vyšší nároky a často se potýkají s předsudky.
Být krásnou ženou znamená být nenáviděna ostatními ženami / Depositphotos

Ano, lidé, kteří jsou fyzicky atraktivní, mají v životě nepřeberné množství výhod a privilegií. Příjemný vzhled ale hned nemusí znamenat, že je jejich život bez mráčků. Často zjišťujeme, že celkové úsudky o dané osobě děláme pouze podle jejich vzhledu. Je to přirozená reakce, které se neubráníme. Důležité je však vědět, že zdání klame.

Mezi vědci, ale i laickou společností se vedou nekonečné debaty, jak to tedy je. Pojďme se podívat na příběh ženy, jejíž život byl ovlivněn její atraktivitou.

Krásná tvář opravdu přináší spoustu výhod. Příběh ženy, které se otevřely dveře modelingu už na střední škole, vyznívá jako pohádka, ale sama přiznává, že se musela potýkat s mnoha problémy.

"Můj vzhled mi rozhodně otevřel dveře. Pracovala jsem v PR a jako producentka zpráv, spisovatelka, reportérka a moderátorka talk-show. Hrála jsem v denních pořadech, televizních reklamách a divadle. Nikdy jsem nešla na pohovor na práci, kterou bych nedostala. Měla jsem dobrý titul ze skvělé vysoké školy, to ano, ale myslím si, že bych vždy měla přednost před ostatními kandidáty kvůli tomu, jak vypadám.“

Po pracovní stránce byla velmi úspěšná, avšak ve vztazích s jinými ženami se musela potýkat s dost negativním zacházením. Být krásnou ženou, znamená být nenáviděna ostatními ženami. „Ženy mě rozplakávaly celý život. Když se snažím spřátelit se ženou, mám pocit, že jsem chlap, který se ji snaží naklonit. Ženy mi nevěří. Nechtějí mě v blízkosti manželů. Často jsem vyloučena z večírků, bez vysvětlení.“

Žena, které je v současné době přes padesát let, řekla, že po celý život byla komunikace s ostatními ženami soutěživá a nenávistná. Dokonce se proti ní pár lidí v práci domluvilo a sdělilo šéfovi několik lživých informací, aby ji vyhodili.

Dlouho se jí nedařilo zakotvit v úspěšném vztahu. Kvůli svému vzhledu musela ukončit zasnoubení. "Jeho švagrová o mně šířila drby napříč rodinou. Vyhrožovali mu, že pokud se mnou zůstane, přijde o dědictví, a proto odešel. To mi zlomilo srdce“.

Věda má poměrně vlažný přístup k teorii, že krásné ženy mají těžší život. Existují však některé studie, které tato tvrzení podporují. Výzkumníci Rick Wilson a Catherine Eckel odhalili, že krásní lidé přijímají jakýsi „trest za krásu“. Je to určitý druh zpětné reakce. Ostatní podléhají tendenci mít velmi vysoká očekávání od atraktivních lidí, takže když tato očekávání nesplní, jsou potrestáni tvrději než nehezcí lidé.

Psali jsme také: Ájurvédské tipy pomáhaly lidem s hubnutím již ve starověku. Pijte horkou vodu a jezte pouze dvě velká jídla denně

Zdroje: globalnews.comforbes.com, firstrand.com.

 

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...