Průvodce, jak vybrat plavky, které budou nejvíce lichotit vaší postavě a skryjí nedostatky

Móda 22. května 2022 | 16:06 — Zuzana Procházková
Léto, nejoblíbenější roční období pro mnoho lidí, je za chvíli tady a s ním také přichází koupací sezóna. Pakliže si letos potřebujete koupit plavky, ale stále přemýšlíte nad tím, jaký střih by zrovna lichotil vaší postavě, pak je tento článek přesně pro vás.
Další 3 fotografie v galerii
Správný výběr plavek dokáže podtrhnout všechny přednosti postavy / Depositphotos

Výběr plavek je pro mnohé ženy doslova stresující aktivitou. Špatně zvolený střih může zviditelnit případné nedostatky, oproti tomu správně zvolený střih zvýrazní všechny vaše přednosti. Proto pro vás máme návod, jak na základě vaši postavy rozhodnout, jaký střih plavek bude zkrátka lichotit přesně vaši postavě. Díky tomu tak už nebudete muset trávit spoustu času a energie nad zkoušením desítek plavek.

Postava ženy se obvykle rozlišuje na čtyři základní typy. Jedná se o postavu typu hrušky, jablka, přesýpacích hodin nebo chlapecká postava (jinak také obdélníková či hranatá postava). Prozradíme vím, jak správně určit typ vaší postavy, a jaký střih plavek vybrat.

1. Výběr plavek pro postavu typu hruška

Pokud máte úzký štíhlý trup, malé bříško, ale boky, zadek a stehna širší, tak jste postava typu hrušky. Plavkami musí být vybrány tak, aby zamaskovaly nepoměr mezi úzkým trupem a širokými boky. Vybírejte proto plavky, které mají barevný světlý vršek a tmavý spodek, to z toho důvodu, že světlá opticky zvětšuje a tmavá zeštíhluje. Navíc, pokud chcete vyzdvihnout malé poprsí, sáhněte po plavkách s vycpávkami.

2. Výběr plavek pro postavu typu jablko

Oproti tomu postava typu jablka je charakteristická pro ženy, které přibírají nejvíce v oblasti břicha, boků a pasu. Jelikož je pas téměř neznatelný, splývá s hrudníkem, je potřeba ho plavkami opticky zeštíhlit. Volte proto ideálně jednodílné plavky, které mají barevné geometrické vzory. Jedná se například o černobílé plavky, kdy černé části na boku a bílý prostředek vymodelují pas. Také plavky s pruhy jsou skvělou volbou, ovšem pruhy musí směřovat do břicha.

3. Výběr plavek pro postavu typu přesýpací hodiny

Do třetice, pakliže máte bujný dekolt, uzounký pas a širší boky, tak jste postavou typu přesýpacích hodin. Tato postava je považována za symbol krásy a vyznačuje se jí například Jennifer Lopez. Můžete sáhnout v podstatě po všech plavkách, které se vám budou líbit. Pokud nemáte zrovna dlouhé nohy a chcete postavu opticky prodloužit, pořiďte si hodně vykrojené kalhotky.

4. Výběr plavek pro chlapeckou postavu

Čtvrtým základním typem postavy je postava chlapecká, jinak také atletická či obdélníková postava. Vyznačuje se tím, že ramena, pas i boky jsou podobně široká. Ženy s touto postavou tedy řeší ten problém, aby zdůraznily křivky, tedy poprsí i boky, a poté aby zúžily pas. V obchodě se proto podívejte po bikinách, které mají vystužený push-up horní díl a bokový nebo vykrojený spodní díl. Dále čtěte: Jak správně připravit pokožku na slunce, aby vám opálení vydrželo co nejdéle. Začněte peelingem a nezapomeňte na hydrataci.

Zdroj: titlenine.com, gilis.com, popsugar.co

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu