Padání vlasů řeší čím dál více lidí. Řešit lze pomocí vitaminu A, pomůže i pravidelná masáž hlavy

Zdraví 06. června 2022 | 07:13 — Pavla Krejčí
Vypadávání vlasů může mít hodně příčin. Často přichází s vyšším věkem nebo je způsobeno zdravotním stavem, nedostatkem živin, stresem a dalšími faktory. Naštěstí existují řešení, díky kterým lze ztrátě vlasů zabránit.
Padání vlasů může mít velký vliv na sebevědomí / Depositphotos

Vlasy nám běžně vypadávají každý den. V obnovovacím procesu jsou pak nahrazeny novými. Někteří lidé však mohou zaznamenávat výraznější vypadávání, které předznamenává nějaký problém. Nadměrná ztráta vlasů mívá hluboký vliv na sebevědomí a často způsobuje deprese. Stres poté brání zotavení vlasů. Není však třeba podléhat beznaději. Existují jednoduchá a přírodní východiska, která vám pomohou problém redukovat.

Vitamin A

Jednou ze složek vitaminu A jsou retinoidy, které prokazatelně zvyšují rychlost růstu vlasů. Také produkují více kožního mazu, který udržuje pokožku hlavy zdravou. Vlasy tak mají příhodné podmínky pro zdravý růst a méně vypadávají. Zařaďte do svého jídelníčku potraviny jako jsou batáty, papriky, špenát, vejce nebo ryby. 

Esenciální oleje

Někteří lidé používají esenciální oleje, aby jimi podpořili zdravý růst vlasů. Vědecky jejich účinnost není dokázána, přesto jsou často zaznamenávány jejich pozitivní účinky. Vždy je ale potřeba olej ředit vodou. Rozmarýnový olej podle studie pozitivně působí na pokožku hlavy, a právě ta je důležitá pro zdravý růst. Mezi další používané oleje patří cedrové dřevo, levandule nebo tymián.

Masáž pokožky hlavy

Esenciální oleje najdou využití také při masáži. Zvýší se tím průtok krve, což vyvolává příhodné podmínky pro růst vlasů

Snížení stresu

Vypadávání vlasů často může souviset se stresovými situacemi, ve kterých se nacházíte. Především pokud podléháte dlouhodobému stresu. Dopřejte si odpočinek nebo si zacvičte jógu. Vhodné jsou především pozice jako velbloud, ryby a pes, které směřují do předklonu. Ty mohou mít skvělé účinky, neboť se při nich prokrví pokožka hlavy a hlavně vám pomohou k uvolnění.

Prevence aneb pravidelné mytí vlasů

Stejně jako je důležité vyživovat vlasy zevnitř, je třeba dodržovat správnou vnější péči. Používejte hydratační a šetrné šampony, které vlasy příliš nezatěžují. Pomohou udržet vlhkost, a vlasy tak vypadají plnější a hustší.

Psali jsme také: Brambory je dobré konzumovat pravidelně. Obsahují nespočet živin, zlepšují trávení a navíc dobře zasytí

Autorský článek, další zdroj: healthline.com

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...