Přírodní zesvětlení vlasů zvládnete doma s pomocí citronu, medu nebo octu

Krása 05. června 2022 | 18:01 — Zuzana Procházková
Během léta je vždy velký zájem o prosvětlení vlasů. Zesvětlené vlasy jsou totiž trendem. Dodají každé ženě svěží a mladistvý pohled. Zesvětlení vlasů se provádí například technikou balayage, která je však finančně poměrně nákladná a k vlasům nešetrná. Zkuste raději využít sílu několika surovin, které máte běžně doma. Poradíme vám, jak na to.
Další 3 fotografie v galerii
Trendy zesvětlení vlasů zvládnete v pohodlí domova a bez chemie / Depositphotos

Zejména v letošní sezóně jsou prosvětlené vlasy jedním z hlavních módních trendů a mnoho celebrit si nechává prosvětlit vlasy metodou balayage. Tato metoda je však finančně nákladná a k vlasům nešetrná, neboť je poměrně agresivně odbarvuje. Vlas je poté ve výsledku narušený, hrubý a je nutné používat pravidelně výživné vlasové kůry.

Přírodní zesvětlení vlasů

Jestliže i vy toužíte po zesvětlených vlasech, ale ať už z finančních, časových nebo jiných důvodů nechcete ke kadeřníkovi, pak máme pro vás řešení. Vlasy si úplně bez problému můžete prosvětlit v pohodlí domova s pomocí několika vybraných surovin. Navíc tento způsob zesvětlení vlasů je velmi šetrný a bez chemie. Vlasy si tak zachovají stejnou kvalitu a lesk. A jaké suroviny se tedy k zesvětlení vlasů nejčastěji používají? Jedná se o citrón, ocet, med, heřmánek a mnoho dalších. Na vše se podíváme detailně.

Vlasy zesvětlíte o jeden či dva odstíny

V rámci přírodního zesvětlení odstínu musíte mít na vědomí, že vlasy lze zesvětlit o jeden či maximálně dva odstíny. Rozhodně to nelze do takové míry, jako například v případě techniky balayage. Každopádně se jedná o bezpečný způsob zesvětlení, a pakliže se vám to bude zdát málo, vždy se poté můžete rozhodnout pro návštěvu kadeřníka.

Med

Med má díky obsahu svých látek skvělé zesvětlující účinky. Smíchejte med s destilovanou vodou v poměru 1:5. Takto připravenou směs naneste na mokré vlasy a nechte působit alespoň hodinu. Metodu zesvětlení vlasů pomocí medu jsem pro vás vyzkoušela, přičemž jsem směs nanesla na několik pramenů, ne na celou hlavu. Výsledek mě opravdu mile překvapil. Dosáhla jsem krásně prosvětlených a navíc zářivých vlasů.

Heřmánek

Silný odvar z heřmánku dokáže zázraky. Připravte si velmi silný heřmánkový čaj. Vyčkejte až vychladne, a poté si čajem polijte vlasy, vmasírujte a ideálně nechte vlasy uschnout na slunci.

Citrón

O zesvětlujících a bělících schopnostech citrónu ví každá hospodně. Vymačkanou šťávu ze 3 až 6 citrónů smíchejte v poměru 1:1 s vodou. Naneste na vlasy a nechte působit cca 20 minut.

Ocet

Ocet dokáže zesvětlit vlasy o více jak jeden odstín. Smíchejte hrnek octa s hrnkem vody a směs naneste na vlasy. Vmasírujte a nechte půl hodiny působit.

Skořice

Na prosvětlení vlasů využijte také voňavou skořici. Smíchejte skořici se dvěma žloutky tak, abyste vytvořili pastu. Tu naneste do vlasů a následně vlasy zakryjte potravinovou folií. Nechte působit tři hodiny

Rebarbora

I rebarbora je velmi účinná. Nasekejte 2 stonky rebarbory a zalijte dvěma šálky vroucí vody. Nechte louhovat až do vychladnutí. Poté si výluhem umyjte vlasy a nechte působit zhruba čtvrt hodiny. Dále čtěte: Pleťové masky z jílu, mořských řas a rašeliny léčí akné, hydratují a bojují proti vráskám.

Autorský článek, další zdroj: healthline.com.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...