Neodolatelná na prvním rande. Díky červené z vás muž nespustí oči

Vztahy 31. srpna 2022 | 08:03 — Pavla Krejčí
Na první rande si oblečení vybíráte určitě velmi bedlivě. Nechcete působit moc vyzývavě ani usedle. Věděly jste ale, že existuje barva, díky které z vás muž nespustí oči? Odteď nebudete chtít randit v žádné jiné barvě!
Červená v mužích vzbuzuje zájem / Depositphotos

Už zase stojíte před skříní a říkáte si, jaké oblečení zvolit na první rande. A když si nějaký kousek vyberete, nejste si jisté, jestli je to správná volba. A jakou barvu? Elegantní černá? Sladká růžová? Abyste se na schůzce cítily pohodlně, nevědomky máte tendenci preferovat tlumené barvy, jako je tmavě modrá, šedá a černá. Toto je chyba. Pošlete nerozhodnost a intuitivní smýšlení k šípku. Existuje totiž určitá barva, ze které muži nemohou spustit oči.

Vědci se zabývali působením barev na muže a došli k jednoznačnému zjištění, které možná není vůbec překvapující. Aby byla schůzka úspěšná, měly byste zvolit červenou barvu. Nejenže upoutáte pozornost, ale hlavně vám muž bude podvědomě připisovat kladné vlastnosti.

Důvod hledejme v evoluci

Muži jsou zkrátka řízení pudy a přírodou. Evoluce je důvodem, proč muže přitahuje červená barva. Vědci říkají, že je to barva krve a krev je nejjasnější známkou toho, že žena je plodná. Působí na muže jako spouštěč, prostřednictvím kterého shledává ženu od prvního pohledu sexuálně přitažlivou a ani si to sám nemusí uvědomovat. Shrnuto, potrženo, červená jednoduše představuje zdraví, plodnost a fyzickou přitažlivost. 

Jiný výzkum, v časopise Journal of Experimental Social Psychology, ukazuje, že muži si myslí, že ženy v červeném jsou atraktivnější, protože se zdají sexuálně vnímavější čili jsou ochotnější k sexuálnímu vztahu. Červená je zkrátka barvou, která vzbuzuje opravdu silné emoce.

Červená má zvláštní postavení v souvislosti s pářením – používá se k případnému přilákání kvalitnějších partnerů… a možná se jí aktivně vyhýbáme, když jsou přítomni nekvalitní partneři,“ říká Alex Jones, lektor psychologie na Swansea University, ve Walesu.

Zde je několik dalších úvah o červené barvě

  • Červená je barva lásky.
  • Červená je sexy.
  • Červená je podmanivá.
  • Červená stimuluje srdce, aby tlouklo rychleji.
  • Červená je nezapomenutelná.
  • Červená je charakteristická barva pro den svatého Valentýna.

Věda mimochodem zjistila, že muži nejenže považují ženy, které nosí červenou, za atraktivnější, ale také je častěji pozvou na rande. Psali jsme také: Vědci říkají, jak poznáte zájem muže. Vnímejte tón jeho hlasu i jak vás oslovuje

Autorský článek, další zdroj: glamour.com

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...