Vyhněte se nejčastějším chybám při výběru podprsenky. Už žádné zářezy, přepůlení nebo padající ramínka

Móda 29. listopadu 2021 | 07:26 — Kateřina Kofroňová
Zarývá se vám podprsenka do kůže? Snažíte se udržet na místě těžká ňadra? Nebo vám naopak podprsenka nad prsy odstává a budí to dojem, že ji máte po starší sestře? To jsou jen některé z nejčastějších problémů s podprsenkou, které se dají vyřešit velmi snadno.
Další 2 fotografie v galerii
Výběr správné podprsenky je klíč ke krásným ňadrům / Pexels

Se stávající podprsenkou toho už asi mnoho nenaděláte, ale poradíme vám, jak si vybrat takovou, která vám sedne, aniž by se na vašem těle objevovaly nevzhledné zářezy a záhyby, aby vám byla vaše podprsenka pohodlná a zkrátka abyste si ani neuvědomovala, že nějakou podprsenku máte.

Nejenže je nošení nesprávné podprsenky nevzhledné, ale špatně vybraná podprsenka může dokonce uškodit vašemu zdraví. Pokud si žena vybere nesedící podprsenku, jejíž kostice končí v prsní tkáni, může docházet k otlakům, které někdy vedou nejen k bolesti, ale i k zarudnutí a někdy i k zánětu prsní tkáně. Extrémně těsný obvod nebo velmi utažená ramínka mohou utlačovat průtok lymfy.

Ideální podprsenka

Správná podprsenka prsa neutlačuje, neškrtí, ale zároveň není ani nikde volná. Váhu ňader nedrží ramínka, ale zadní a boční partie, tedy obvod podprsenky, přičemž zadní díl je rovnoběžný se zemí, nikoliv vyboulený a pozvednutý vzhůru tíhou ňader. Ramínka musejí zůstat pevně na ramenou a kostice kopírují prsa až k podpaží, aniž by odstávaly. Košíčky navíc musí pojmout celá prsa a nesmí jim dovolit vypadávat ven. Vše mimo tato pravidla je špatně, i kdyby v jediném bodě. Pojďme se proto podívat na nejčastější chyby ve výběru a jak jim příště předejít.

Faldíky v podpaží

Pokud vám ňadra doslova vytékají z boků podprsenky, působí to neesteticky, ale nošení takové podprsenky není ani dvakrát příjemné. Na vině je pravděpodobně příliš tenký pás podprsenky, který je navíc zbytečně těsný, a menší košíčky, než jsou potřeba. Dochází pak ke stlačování prsní tkáně, která nemá jinou možnost, než utéct bokem ven. Vyřešit tento problém mohou o číslo větší košíčky a podprsenka s vyššími kosticemi.

Prsa do stran

Některé ženy mají ňadra, která přirozeně rostou do stran. Taková prsa mají tendenci vytvářet mezi sebou širokou mezeru i v podprsence a zvětšují šířku trupu. K prsům tohoto typu se nejlépe hodí podprsenka balkonového typu, která ňadra stáhne dohromady směrem do středu hrudníku. Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou. Prsa budou působit plněji a opticky dojde k zúžení hrudníku.

Zářezy na zádech

Pás podprsenky je hlavní nosnou konstrukcí celé podprsenky. Jeho špatná šíře nebo nevhodná velikost vůči obvodu hrudníku může zkazit celý dojem, i když máte na sobě tu nejdražší podprsenku. Správně změřený obvod je polovina úspěchu a šířka pásu druhá. Menší ňadra si vystačí s tenkým pásem, velká plná a těžká ňadra musejí nést silný pás, který má minimálně tři řady zapínání.

Přepůlená prsa

Špatně zvolená podprsenka se také může zarývat do ňader v jejich polovině, což může budit dojem, že máte čtyři prsa. Taková podprsenka tlačí a každý si všimne, že vám nesedí. Tento problém je nejčastější u žen, které nemají pevná ňadra a snaží se všechnu tkáň urovnat do podprsenky, která se jim líbí. Jenže jim nesedí. V takovém případě mohou pomoci košíčky trojúhelníkového tvaru, které napodobují přirozený tvar prsou a nedovolí jim uniknout vrchem.

Těžká velká prsa

Ženy, které na svém hrudníku musejí nosit velkou zátěž, by si měly dát na výběru podprsenky o to víc záležet. Špatně zvolená podprsenka je okamžitě vidět, ale hlavně má za následek celoživotní problémy se zády. Podprsenky s plnými tvarovanými košíčky jsou pro těžší prsa nejlepší, jelikož jejich konstrukce poskytuje větší krytí a udrží maximální možnou váhu. Prsa rovněž získají kulatější vzhled a v kombinaci s širokými ramínky a obvodovým pásem pozvednou prsa výš, což pomůže i robustnějším ženám vytvořit pas, a opticky je tak zeštíhlit. Dále čtěte: Důvody pro nošení či nenošení podprsenky a jaký to má vliv na pevnost prsou.

Zdroj: firstforwomen.com, bustle.com, spravnapodprsenka.cz.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu