Noční můrou každé blondýnky jsou žluté odlesky. Poradíme vám, jak se jich zbavit

Krása 20. září 2020 | 09:32 — Klára Sanders
Pokud nejste zrovna blondýnka od přírody a pro vytvoření blonďaté hřívy navštěvujete kadeřníka nebo si vlasy barvíte sama, určitě už jste se někdy setkala s problémem nažloutlých vlasů. Vyzkoušejte náš tip, jak vyzrát nad žlutými odlesky.
Dalších 8 fotografií v galerii
Není blond jako blond / Jonaorle/Pexels

V dnešní době jsou moderní spíše chladnější odstíny blonďaté než ten žlutavý. Pro udržení vaší krásné blond barvy spolehlivě pomohou silver nebo také fialové šampony, musí se s nimi ale opatrně a nejsou určeny pro každého.

Vlasy žloutnou nejvíc v létě

Vlasy postupným vymýváním barvy a působením externích vlivů ztrácejí původní barvu a lesk. V létě bývá žloutnutí vlasů nejhorší. K získání nežádoucího teplého odstínu vlasů přispívá sluneční záření, vzduch, chlorovaná voda, déšť, smog či tvrdá voda. Proto barva nikdy nevydrží napořád a je důležité se o ni starat. Právě v tomto boji pomohou silver šampony.

Vyzkoušejte silver/fialový šampon 

Silver šampony obsahující tmavě fialový pigment zničí žluté odstíny ve vašich vlasech tím, že tyto teplé tóny zneutralizují. Jeho pravidelným užíváním budete mít krásné chladné odstíny, ale dávejte si pozor na to, že šampon není určen pro denní používání.

Pro koho je šampon vhodný

Fialový šampon lze používat na barvené, ale i na přirozené vlasy. Šampony s fialovými pigmenty jsou vhodné pouze pro zesvětlené vlasy na blond, melír, ombre nebo baleáž atd. Stříbrné barvy se ale také bez fialových šamponů neobejdou. A co přírodní světlé vlasy? Silver šampony přírodní vlasy nezesvětlí, ale dodají jim studenější nádech. Na nebarvené světlé vlasy podle stylistů fungují také různé přímé pigmentové barvy, jako jsou například pigmentované spreje či masky apod.

Dejte pozor na správné použití šamponu

Je dobré pamatovat na to, že silver šampon nenahrazuje klasický šampon a není určen pro každodenní mytí. A jak ho použít? Před aplikací opláchněte vlasy teplou vodou a ideálně si nejprve umyjte vlasy svým obvyklým šamponem, který vaše vlasy vyčistí od nečistot. A až poté naneste silver šampon, který nenechte působit ve vlasech déle než 5 minut.

Doba působení se u různých značek liší a ovlivňuje ji i hloubka zežloutnutí vašich vlasů, ale také typ a kvalita vlasů. U poničených vlasů dobu působení tedy raději zkraťte. Poté šampon důkladně opláchněte, dokud z vlasů nepoteče úplně čistá voda. Nevýhodou silver šamponů je, že většina z nich vlasy vysušuje, po jeho použití je tedy vždy ještě vhodné sáhnout po vlasovém kondicionéru či masce, ať jsou vaše vlasy vyživené, radí stylisté.

Na co si ještě dát pozor

Důležité je uvědomit si, že fialové šampony nejsou klasickým šamponem. Silver šampony totiž jen vlasy zbavují žlutých tónů a na rozdíl od obyčejného šamponu vlasy nevyčistí a nehydratují je. Proto tento speciální šampon nepoužívejte příliš často, postačí jednou týdně. A pokud máte oslabené či křehké vlasy, tak vám může hrozit fialový nádech či odbarvení vlasů na fialovo, ale nebojte, fialová se z vlasů snadno vymyje. Fialové barvě prý lze dle stylistů předcházet smícháním silver šamponu s obyčejným šamponem, anebo také kratším působením.

Nabídka silver produktů je veliká

Můžete vybírat z většího množství „fialové“ kosmetiky, na trhu je více značek. Existují nejen šampony, ale také fialová doplňující péče pro udržení chladného odstínu jako například masky, kondicionéry či bezoplachová péče na vlasy. Seženete i šampony bez silikonů a pokud máte například zničené vlasy, tak vybírejte raději regenerační silver šampon. Můžete ale také vyzkoušet třeba barvicí pěnu, tónovací pěnu či pigmentovaný sprej. Dále čtěte: Vyzkoušejte trik na mastné vlasy. Za pár minut budou vypadat jako umyté

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu