COVID-19 není přenosný sexuálním stykem, je ale přenosný líbáním

Zdraví 28. března 2020 | 11:04 — Anna Novotná
Koronavirová karanténa je těžkým obdobím pro všechny, a také pro vztahy. Často spolu lidé musejí trávit najednou celé dny, na což nejsou zvyklí. A i sex v karanténě není bezrizikovou zábavou.
Další 4 fotografie v galerii
Intimnosti v těchto časech jsou důležité / Depositphotos

Karanténa má na vztahy různý vliv. Pro některé páry je to pozitivní stav, během kterého najednou dochází ke znovunalezení intimností a erotiky, které se z dlouholetého vztahu už tak nějak vytratily.

Jiné páry naopak musejí řešit fakt, že spolu zavření doma tráví najednou příliš mnoho času a začnou podléhat ponorkové nemoci.

Sex uvolňuje napětí

Ať už jde o první, či druhý případ, takový sex v karanténě může uvolnit spoustu nahromaděného stresu a negativní energie. I když se může na první pohled zdát, že právě stres či ponorková nemoc erotice rozhodně brání, zkuste to překonat. Uvidíte, že nakonec budete příjemně překvapeni. Karanténu zkrátka zkuste využít jako možnost ke vzájemné fyzické blízkosti, protože ne vždy tyto intimnosti musejí skončit sexem.

Líbání je problém

Nic ale není jednoduché, ani  sex v karanténě. Problémem je totiž samotné líbání, bez kterého si většina z nás sex vůbec nedokáže představit.

Virus COVID-19 totiž podle dosavadních zjištění není přenosný sexuálním stykem, je ale přenosný líbáním. Právě sliny a samotné dýchací cesty jsou nejvhodnějším přenosem tohoto zákeřného viru.

Co to znamená v praxi? Že i přes veškerá hygienická opatření, která doma s rodinou či partnery dodržujete, může dojít k přenosu nákazy koronaviru právě při intimnostech.

A to je problém, se kterým je nutné počítat, zvlášť ve chvíli, kdy například jeden z partnerů chodí do práce a je tak tedy v kontaktu s okolním světem. Domů pak samozřejmě může koronavirus přinést a při intimnostech nakazit partnera.

Na druhou stranu lze ale očekávat, že k nákaze by uvnitř domácnosti došlo s největší pravděpodobností i bez intimností. Takže se nenechte zastrašit a stres z karantény vyžeňte blízkým kontaktem, něžnostmi a sexem se svým partnerem. Dále čtěte: Lidé si začali šít roušky doma. Aby fungovaly, je třeba dodržet několik důležitých pravidel.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu