Nezapomínejte v zimě na své vlasy. Tipy, jak o ně pečovat v chladných měsících

Krása 03. prosince 2021 | 15:37 — Kateřina Kofroňová
Naše vlasy stejně jako pokožka v zimě trpí. Mráz, studený vítr, neustálé střídání teplot, čepice a šály kvalitě vlasů rozhodně neprospívají. Přechody z přetopených místností do venkovního chladu oslabují jejich obranyschopnost. Při nošení čepic dochází k nadměrnému pocení vlasové pokožky a vlněné šály a svetry zase vlasy elektrizují a lámou. Jak tedy dosáhnout zdravých, pevných a zářivých vlasů i v zimních měsících?
V zimě by měla být péče o vlasy přizpůsobena ztíženým podmínkám / Unsplash

Zimní měsíce si na našich vlasech vybírají svou daň a nezáleží na tom, zda máme rychle se mastící, barvené nebo od přírody kudrnaté vlasy. Tak jako naše pleť potřebuje v chladných měsících specializovanou péči zaměřenou na ochranu a hydrataci, i vlasy si zaslouží zvýšenou pozornost.

V zimě bychom se měli soustředit zejména na hydratační a pečující vlasové přípravky, které vlasům dodají potřebné živiny. Zároveň se vlasy doporučují umývat méně často než v létě, maximálně 2x týdně. "Osvědčeným trikem je oplachování chladnější vodou. Teplá voda totiž z vlasů kromě nečistot odvádí také jejich přirozenou vlhkost, což ve finále může vést k lámání a nadměrnému vysoušení vlasů,” vysvětluje kosmetická expertka a poradkyně Zuzana Gavendová.

Do zimní vlasové péče je dobré zařadit speciální masky či vlasová séra, která rychle dodají vašim kadeřím to, co potřebují. Vyzkoušet můžete olejová séra na vlasy obohacená o avokádový a arganový olej a olej ze semínek ořechů kukui. Vaše vlasy hloubkově hydratuje, zvlhčí a dodá jim chybějící lesk.

Zaměřte se na složení vlasových přípravků

Protože se v zimě neustále oblékáme a svlékáme ze svetrů, huňatých kabátů a objemných vlněných šál, na hlavu nasazujeme čepici častěji, než jsme zvyklí, naše vlasy jsou nepoddajné, velmi často elektrizují, nedrží tvar a zkrátka si dělají, co se jim zachce. Je proto velmi důležité používat péči, která vlasy zjemňuje, a nezapomínat ani na pokožku hlavy, která je pro růst zdravých vlasů zásadní.

„Klíčové je sledovat složení a zaměřit se na hydrataci a její udržení ve vlasech. Dalšími přidanými hodnotami jsou vitaminy a suroviny podporující jejich hloubkovou výživu a regeneraci,” doporučuje Zuzana Gavendová. Ideálními ingrediencemi jsou oleje z různých druhů ořechů, avokádové a arganové oleje nebo například vitamin B5. Dále čtěte: Nejčastější zlozvyky, kterými si ničíme vlasy v domnění, že jim prospíváme.

Zdroj: TZ Amway, hairclub.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu