Stalinův věštec a jasnovidec Wolf Messing předpověděl Hitlerovu smrt i konec války

Retro 07. srpna 2022 | 08:16 — Pavla Krejčí
Druhá světová válka se především pojí s osobností Hitlera. Existovali však i jiní lidé, kterých se ostatní obávali, nebo k nim vzhlíželi s posvátnou úctou. Jedním z nich byl Wolf Messing. Kouzelník, hypnotizér, věštec a jasnovidec. Hitler se ho údajně bál a Stalin jeho věštby bral smrtelné vážně. Skutečně oplýval mystickými schopnostmi a předpověděl průběh války a s ní spojené události?
Wolf Messing byl skutečně tajemný člověk / Wikipedia Commons / neznámý autor / volný zdroj

Zázračné dítě

Wolf Messing se narodil v Polsku v roce 1899. Svoje nadání objevil již v dětství. Začalo to tím, že měl až nadlidsky dobrou paměť. Stačilo mu pouze dvakrát přečíst jednu stránku a byl schopen ji odříkat slovo od slova. Během chvilky se prý naučil nazpaměť celý slovník.

Jeho rodiče chtěli, aby se stal rabínem, jemu se však tato profesní dráha nelíbila. Proto utekl z domova a nasedl na vlak. Zde poprvé objevil svou schopnost vsugerovat lidem pouhou myšlenkou, co mají dělat. Když po něm průvodčí vyžadoval jízdenku, podal mu kousek novin a v duchu si neustále opakoval, že je to skutečná jízdenka. Průvodčí opravdu jízdenku procvakl a odešel.

Věhlas získal v cirkuse

Utekl do Berlína, kde přežíval, jak se dalo. Pak se mu podařilo dostat do cirkusu, kde mohl dát naplno průchod svým prapodivným schopnostem – našel skryté věci, četl myšlenky, předpovídal budoucnost a používal sílu sugesce. Velmi rychle se stal oblíbeným a na jeho vystoupení přicházely davy lidí. Nepotřeboval žádné triky ani asistenci. Opravdu se zdálo, že oplývá schopnostmi, o kterých se obyčejnému smrtelníkovi může jenom zdát.

Když cirkus během svého turné zastavil ve Vídni, o jeho vystoupení měli zájem dvě osobnosti – Sigmund Freud a Albert Einstein. Následně se všichni tři sešli, aby provedli experimenty. Messing řekl Freudovi: „Přej si a tvé přání je mým příkazem." Pak přišel k Einsteinovi a vytrhl mu tři vousy z kníru. „Je to to, co sis přál?" zeptal se a obrátil se k Freudovi. „Ano," odpověděl Freud.

Messing neustále cestoval a postupně získal věhlas po celém světě. Během života ho navštívilo nespočet osobností – mezi ně patřil Mahátma Gándhí, Marilyn Monroe nebo polský prezident Piłsudski. 

Předpověděl Hitlerovu smrt

Poté, co se Hitler dostal k moci, vrátil se zpátky do Polska. V jednom z varšavských divadel pronesl svoje nejznámější proroctví: „Pokud Hitler půjde do války proti Východu, čeká ho smrt." Když se vůdce o jeho slovech dozvěděl, doslova se rozzuřil a taky se začal trochu bát. Záhy nato za jeho dopadení nechal vypsat odměnu 200 000 Říšských marek. Po obsazení Varšavy byl Messing zatčen gestapem. Podařilo se mu však utéct. Znovu využil sílu svých myšlenek a v duchu nařídil gestapu, aby odešlo do cely. 

Stalin si ho nechal předvolat

Messingovo jméno bylo skutečně známé, a to i v Sovětském svazu. Stalin si ho tedy nechal předvolat, a dokonce mu poslat soukromé letadlo. Následně se Messing vydal do Stalinova venkovského sídla. Při průchodu přes prověrku přesvědčil stráže, že je generálním komisařem Státní bezpečnosti, Berijou. Stalin si jeho schopnosti otestoval znovu. Poslal Messinga do banky, kde měl přimět bankéře, aby mu vyplatil 100 tisíc rublů. Ukázal pokladníkovi prázdný list papíru a požádal ho, aby mu dal sto tisíc rublů. Ten tak skutečně učinil.

Tím začalo poněkud zvláštní spojení mezi Stalinem a Messingem. Ačkoliv se běžně říká, že byl Stalinovým osobním jasnovidcem, není tomu tak. A přestože se ve skutečnosti potkali jen párkrát, Messing měl na sovětského vůdce vliv. Dokonce se říká, že se ho Stalin bál. Messing ho dokonce varoval, že Hitler nemíní být Stalinův spojenec, přestože mezi sebou měli uzavřený pakt Ribbentrop–Molotov.

Během pobytu v Rusku pronesl několik proroctví. Předpověděl blížící se vypuknutí války a zmýlil se pouze o jeden týden. Údajně měl také vize sovětských tanků vjíždějících do Berlína. Věštecké zprávy k němu přicházely i během války. Dokázal předpovědět její konec s přesností na týden. Dokonce předpověděl smrt své ženy, která onemocněla rakovinou prsu. Když mu chtěl lékař dávat naděje na její uzdravení, Messing pronesl: „Ona umírá. Zemře druhého srpna v sedm hodin večer!“ A skutečně se tak stalo.

Zemřel jako obyčejný člověk

Přestože oplýval zvláštními schopnostmi, zachránit se nedokázal. Poslední roky svého života prožil vážně nemocný a vyděšený ze smrti. Když ho odvezli z domova na operaci, řekl při pohledu na svůj portrét: „Je konec, Wolfe. Tohle místo už nikdy neuvidíš."

Záhada, která se s jeho osobností pojí, nikdy nebyla vyřešena ani vysvětlena. Někteří říkají, že tajné dokumenty související s Messingem jsou stále uchovávány v archivech KGB. 

Psali jsme také: Strastiplný osud tajemné krásky Boženy Němcové: Neměla v životě moc štěstí, za to měla hodně milenců

Autorský článek, další zdroje: rbth.com, bulvarnihistorie.cz 

Související články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu