Česnek je jedním z nejúčinnějších přírodních antibiotik. Skvělé účinky má i na pleť

Krása 19. listopadu 2019 | 15:50 — Anna Novotná
Pro svůj obsah vysoký minerálů, vitamínů a enzymů je česnek velmi cennou složkou naší potravy. Pokud ho jen trochu snášíte, rozhodně si česnek neodříkejte. Využít ho můžete v dokonce i v péči o pleť ve formě pleťové masky.
Dalších 7 fotografií v galerii
Už naše babičky věděly, že je česnek zázračná bylinka se širokým využitím a opravdu se nemýlily / Depositphotos

Neocenitelnou vlastností česneku je jeho silné antibiotické působení, které má na svědomí látka alicin, která ničí jak viry, tak bakterie. Česnek je proto zcela po právu jedním z nejúčinnějších přírodních antibiotik.

Víte, že česnek můžete použít jinak než v kuchyni? Je to potravina, která je bohatá na živiny, proto si z něj můžete vytvořit i pleťovou masku. Poradíme vám, jak na to.

Česneková maska ​​pro všechny typy pleti

Suroviny

  • 3 stroužky česneku
  • 3 polévkové lžíce medu
  • 3 lžíce bílého jogurtu

Postup:

Rozetřete česnek a smíchejte s ostatními ingrediencemi.  Pořádně si pleť vyčistěte a následně na ni aplikujte tento česnekový zázrak. Vyhněte se oblasti očí, protože česnekové sloučeniny mohou být dráždivé. Masku naneste i na krk a dekolt a nechte působit 15 až 20 minut. Poté opláchněte studenou vodou a pokožku nakrémujte. Abyste dosáhli pozitivní výsledky, tak masku používejte 2 nebo 3krát týdně.

Účinky masky

Česneková maska ​​se dlouhodobě používá na podporu buněčné regenerace kůže. Česnek obsahuje vysoký podíl antioxidantů a zvlhčujících látek, včetně aktivní složky - alicinu.

Alicin má protizánětlivé a antibiotické účinky, které po vstřebání se do pokožky zabraňují projevu alergií a šíření bakterií. Tato složka, spolu s vysokou koncentrací vitamínů a minerálů, poskytuje pokožce ochrannou bariéru proti slunečnímu záření a ostatním nástrahám životního prostředí.

Jeho léčivá a regenerační síla přispívá k eliminaci nedokonalostí, jako jsou skvrny a jizvy na pleti a také snižuje riziko vzniku předčasných vrásek. Jeho antibakteriální účinky zase léčí akné, usnadňují čištění pórů, a tím i odstraňují černé tečky. 

Navíc má exfoliační účinky, které rychle odstraňují odumřelé buňky. Dokonce zmírňuje příznaky dermatitidy, reguluje tvorbu kožního mazu, reguluje pH pokožky, hydratuje suchou pokožku, zmírňuje ekzém a snižuje riziko vzniku rakoviny kůže. Dále čtěte: Chcete mít nádhernou pokožku? Postačí vám jedna běžná potravina.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Bouřky mohou být nebezpečné. Proč byste měli vynechat sprchování a mytí nádobí během bouřky?

Jaké jsou výhody běhu? Fakta a mýty o tomto sportu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Zavřít reklamu