Jak snížit váhu až o několik kilogramů jediným rozhodnutím. Bez diet a velkého omezování

Krása 28. dubna 2020 | 11:35 — Anna Novotná
Jaro je tu a s ním úvahy, jak zlepšit vlastní vzhled, co udělat pro naše zdraví. Pokud chcete jednoduchý návod, který zaručeně funguje, čtěte dál.
Další 4 fotografie v galerii
Přestaňte sladit nápoje a budete se divit / Depositphotos

Už několikrát jsme psali o tom, že nadváha a obezita jsou často důsledkem obrovského příjmu sacharidů. Dalším důvodem jsou chyby, kterých se lidé při stravování opakovaně dopouštějí. Různí výživoví poradci sice upozorňují, že sacharidy ve stravě potřebujeme, ale neuvědomují si, že množství sacharidů, které konzumujeme, je obrovské. Nejde o to vyloučit je zcela, ale nahradit těmi zdravými a hlavně snížit jejich příjem.

Udělejte si vlastní test

Abyste si vyzkoušeli, jak velmi ovlivňují sacharidy naši nadváhu, můžete udělat následující test, který spočívá v jediném zásadním rozhodnutí, které budete celý měsíc dodržovat. Zvažte se na začátku experimentu, a potom po měsíci váhu překontrolujte, pokud možno ve stejném oblečení a na stejné váze, abyste měli odpovídající výsledky.

V testu půjde o vědomé rozhodnutí během celého měsíce změnit drobně příjem sacharidů. Nepůjde o žádnou dramatickou dietu nebo nějaký smělý plán na hubnutí. Jestliže například stále ještě sladíte kávu, čaj nebo pijete slazené limonády, dejte si závazek, že celý měsíc budete pít jen nápoje neslazené. Neměňte množství ostatního jídla, jezte tak, jak jste byli zvyklí. Po měsíci uvidíte obrovský rozdíl.

Pokud už v tuto chvíli nápoje nesladíte, uberte sacharidy jinde. Například místo krajíce chleba či rohlíku si dejte pořádnou porci zeleniny. Opět po měsíci uvidíte obrovský rozdíl. A dost možná, že rozdíl pocítíte již dříve.

Vysvětlení

Vysvětlení je jednoduché. Naše tělo je tak zařízeno, že umí přijaté sacharidy využít jen z části a zbytek ukládá na horší časy ve formě tukové tkáně. Jestliže se příjem sacharidů sníží, pak v závislosti na tom, o kolik ho snížíte, klesá i hmotnost, protože si tělo buď přestává tvořit tukové zásoby, nebo v lepším případě starší tukové zásoby využívá pro svoje fungování. Výhodné je jíst spíš složitější sacharidy, které nalezneme v celozrnných produktech. Výborné jsou ovesné vločky, celozrnná žitná mouka a další potraviny. Důležité je necpat se přílohami. Pokud jste zvyklí na větší objem stravy, jezte více zeleninových salátů. Dodají vašemu tělu potřebnou vitalitu, enzymy, vitaminy a další potřebné látky.

Dost možná, že po měsíci nového způsobu stravování už ani nebudete chtít vracet to, co bylo zpátky. Prostě zjistíte, že je vám bez pěti kilogramů lépe, a možná se rozhodnete jít ještě dál. PSali jsme také: Pokud soustavně cvičíte břišní svaly a výsledek se nedostavuje, děláte asi jednu zásadní chybu.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu