Omladit svou tvář můžete různými způsoby. Dokonce i pomocí vlastního tuku

Krása 09. května 2020 | 18:17 — Anna Novotná
Omladit svou tvář dnes můžete různými způsoby za pomoci výplní, botoxu, niťového liftingu, faceliftu či lipofillingu neboli díky vlastnímu tuku. Záleží na vás, jakou cestou se rozhodnete jít.
Další 2 fotografie v galerii
Zmírnit vrásky můžete i díky tuku / Pixabay

Velkou výhodou lipofillingu je, že nejen získáte mladistvější vzhled, ale zároveň i postavu snů. Trápí vás větší boky, bříško či stehna? Ideální, využijte nechtěný tuk k omlazení vaší tváře! Během jednoho zákroku se tuk z problematických partií díky liposukci odsaje a aplikuje se tam, kde vám bude naopak slušet. Chcete se dozvědět více? Vyzpovídali jsme pro vás MUDr. Andreu Musilovou, které má nemalé zkušenosti právě s touto stále populárnější metodou.

1. Co je to lipofilling?

Jedná se o přenosu tuku z jednoho místa na druhé, například z oblasti stehen do oblasti obličeje. Získaný tuk se však může využít k modelaci i jiných partií jakou jsou třeba prsa či zadeček.

2. Pro koho je tato omlazující metoda vhodná?

Prakticky pro kohokoli. Nejčastěji ji volí klienti zhruba od 45 do 65 let. A pak všichni, co oceňují, že tuk je tělu vlastní látka. Jen u lidí ve výrazně vyšším věku může nastat problém v jeho uchycení, neboť tkáně už nejsou tak dobře prokrvené. Stav pokožky zhodnotí lékař během vstupní konzultace a na základě ní doporučí vhodnou omlazující metodu.

3. Omlazovací technik je dnes hodně, k čemu lze efekt lipofillingu přirovnat?

Do jisté míry ho lze srovnat s výplněmi kyseliny hyaluronové. Působí však přirozeněji. Kromě vlastního objemu dodá pleti i jiné látky, různé prekurzory, které v kůži už po určitém čase chybí nebo jich je málo. Po zákroku tedy dochází i k regeneraci pokožky. Tohoto efektu se využívá také u léčby jizev. Skvělých výsledků dosahujeme s touto metodou i při omlazení hřebu rukou.

4. Jak samotný zákrok probíhá?

Zákrok lze provést jak v lokální tak i celkové anestezii, záleží na jeho rozsahu a přání klienta. Rovněž časově se může hodně lišit, podle toho jak velké množství tuku budeme potřebovat a kam všude se bude aplikovat. V případě omlazení obličeje tukem to obvykle bývá půl hodiny až hodina. Nejdříve se tuk šetrným způsobem odebere z problematické partie, následně se zpracuje a až pak aplikuje do místa určení.

5. Je efekt omlazení viditelný hned po zákroku?

Ano, ale není definitivní. Vždy je nutné počítat s otokem a modřinkami. Je potřeba nějaký čas na zhojení. Zhruba po dvou měsících bude výsledný efekt definitivní.

6. Jsou nějaká omezení po zákroku?

Omezení jsou minimální. V zásadě stejné jako po liposukci, kdy je třeba nosit kompresivní prádlo. Dále je třeba oblast, kam se tuk aplikoval nestlačovat. V případě omlazení obličeje se například nedoporučuje dva až tři dny se líčit.

7. Je třeba zákrok opakovat?

V zásadě není, ale je to možné. Nicméně podmínkou je, že klient nesmí hubnout v době těsně po zákroku. Tuk by se začal rychle vstřebávat a nedošlo by k žádoucímu efektu.

8. Je dobré nebo vhodné tento zákrok kombinovat i s jinými omlazujícími zákroky estetické medicíny?

Při ošetření obličeje ho často kombinuji s aplikací kyseliny hyaluronové. Lze ho však kombinovat i s různými technikami jako aplikací botoxu, laserem, faceliftem a podobně. Nejlepšího efektu se většinou dosáhne kombinací různých technik a postupů.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu