Pánové, vyhrňte si rukávy. Existuje několik variant, jak to udělat stylově, aby to mělo šmrnc

Móda 15. června 2020 | 08:11 — Anna Novotná
Mužům košile moc sluší, ale občas je potřeba si i na elegantní košili vyhrnout rukávy. Když to uděláte decentně, budete vypadat velmi sexy, v opačném případě budete působit značně zanedbaně.
Další 4 fotografie v galerii
Vyhrnuté rukávy u košile mužům sluší / Depositphotos

Situací, kdy je třeba si na košili vyhrnout rukávy, může během dne nastat hned několik. Například při fyzické práci, která může občas nastat i v kanceláři. Také v horkých dnech si můžete rukávy vyhrnout, když třeba přecházíte z klimatizovaného interiéru na přímé slunce. Mnozí ocení vyhrnuté rukávy i ve chvíli, kdy jdou s kolegy na oběd.

Pokud musíte v práci dodržovat business styl, je krátký rukáv pánské košile tabu. Manžeta pánské košile by totiž měla pod rukávem saka vždy vyčnívat. V kanceláři je ale možné rukávy košile vyhrnout, byť máte na sobě kravatu. Vyhrnuté rukávy košile vypadají akčně a vzbuzují dojem pracovitosti a zápalu.

Udržte si styl

Vyhrnout si rukávy na košili byste se měli dobře naučit, nikdy nevíte, kdy se vám to bude hodit. Ledabyle vykasané rukávy nepůsobí dobře, nacvičte si doma některý ze stylových způsobů vyhrnutí rukávů. Bude to vyžadovat trochu cviku, tak přípravu nepodceňte. Když to zvládnete, můžete si být jistí, že své okolí zaujmete v tom nejlepším slova smyslu.

Jak na to

Nejprve si rozepněte manžety a knoflíček na předloktí. Potáhněte manžetu nad loket, zhruba o dvě až tři šířky manžety. Od spodu pak ohyb dále ohrnujte, až překryjete manžetu na úrovni bicepsu. Pokud máte vnitřní manžetu rukávu v kontrastní látce, můžete ji nechat vyčnívat dva až tři centimetry. Ujistěte se, že vyhrnutá manžeta pevně obepíná biceps a látka rukávu se nakrčí u ramene.

Můžete také jednoduše přeložit manžetu zpět směrem k předloktí a ještě jednou přehnout. Rukáv košile celkově zkrátíte o dvě šířky manžety. Rukáv končí nad horní polovinou předloktí. Zahnutí je rychlé, jednoduché. Rukáv je volný a může dýchat. Rukáv košile příliš nezmačkáte a můžete jej lehce rozbalit.

Pro vyhrnutí rukávu nad loket, na úroveň bicepsu, přehněte manžetu zhruba čtyřikrát podle délky rukávu. Ale pozor, rukáv pánské košile vyhrnutý nad loket je považován v business dress codu za příliš casual a tato varianta se proto hodí spíš na večerní párty do baru po práci.

Přizůsobte vše svým proporcím

Vyhrnutí rukávu je také vhodné přizpůsobit své postavě a svým proporcím. Muži se štíhlou atletickou postavou zpravidla nemají problém manžety vyhrnout až na biceps. Mužům se štíhlými pažemi navíc vyhrnutý rukáv opticky přidá na objemu bicepsu. Korpulentnější postavy volí spíš vyhrnutí rukávu pouze pod loket. Ať už zvolíte jakýkoliv způsob, vždy se po opětovném rozbalení rukávu ujistěte, že rukáv není příliš zmačkaný. Pokud je, oceníte sako, kterým to zamaskujete. O tom, jak vybrat perfektně padnoucí pánskou košili, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu