S koncem léta není nutné klobouky odložit. IN budou i na podzim

Móda 25. září 2020 | 10:44 — Klára Sanders
Klobouk oživí váš outfit na plné čáře, protože stále patří mezi oblíbené módní doplňky. Na trhu dnes existuje široká nabídka klobouků a je jen na vás, jaký typ si vyberete.
Dalších 5 fotografií v galerii
Klobouk dokáže pozvednout váš outfit na vyšší úroveň / JumpStory

Historie klobouků sahá až do starověkého Egypta a Číny. Byly pokládány za kulturní a sociální symbol a jejich nositelé tak prezentovali svůj osobitý vkus. Od té doby jejich tvary prošly dlouhým vývojem až do dnešní podoby, na kterou si nemůžeme stěžovat. Dělají se z různých materiálů, v mnoha tvarech a barvách. Velký výběr klobouků způsobuje to, že je těžké si mezi nimi vybrat.

Elegantní klobouk

Pokud občas nosíte sukně, kostýmky a saka, můžete si pořídit elegantní klobouk se širokou krempou. Vybrat si můžete z různých barev. Ke společenskému oblečení se bude patrně nejvíce hodit černá. Bude záležet na tom, jak budete mít barevně sladěné oblečení.

Využít ho můžete i k letním šatům na zahradní party. Pokud se chystáte k moři, nezapomeňte si ho vzít s sebou, bude se vám tam rozhodně hodit.  

Rybářský klobouk

Rybářské klobouky zažijí patrně největší boom až letos na podzim a v zimě, ale nějaké z nich se už objevily v letních kolekcích. Vypadají zajímavě, jsou poměrně malé a nemají široké okraje. Na hlavu vám musí vyloženě padnout.

Pokud chcete být trendy, pořiďte si rybářský klobouk se zvířecím vzorem. V módě je hlavně zebra, lev a tygr. Rybářský klobouk nemusíte nosit jen k vodě, ale i do města či na nějaký festival.

Maxi klobouk

Maxi klobouky jsou poměrně čerstvou novinkou, která se však nemusí líbit všem. Krempa klobouku vám zakryje ramena a část zad. Budete v něm nepřehlédnutelné, každý se za vámi otočí.

Nejde jen o módní výstřelek, ale i o praktickou záležitost. Když se vydáte k moři, často se nevyhnete spálení kůže, ale s maxi kloboukem se vám to nestane. Místa na těle, která jsou nejvíce náchylná ke spálení, budete mít zakrytá. 

Slamák

Klasické slamáky patrně nikdy nevyjdou z módy. Sluší opravdu všem ženám napříč věkem. Můžete je nosit téměř ke každému outfitu. Oblíbené jsou klobouky jak se širokým, tak úzkým okrajem. Některé z nich jsou ozdobeny stuhou, nápisy, bambulkami či květinami.

Ideální by bylo, kdybyste si jich pořídily hned několik, abyste je každý den mohly střídat k různým outfitům. Nemusíte se bát, že byste je všechny plně nevyužily, protože se vám budou hodit i na příští rok. Psali jsme také: Pásek by neměl chybět v šatníku žádné ženy, dokáže vymodelovat sexy křivky. Stačí vědět, jak jej nosit

Související články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu