Rudé rty k Vánocům patří. Při výběru správného odstínu se řiďte jednoduchými pravidly

Krása 22. prosince 2020 | 09:32 — Klára Sanders
Červená barva k Vánocům neodmyslitelně patří a pokud chcete být u večeře krásná a sexy, vsaďte na rudé rty. Při výběru správného odstínu se stačí řídit jednoduchými pravidly.
Dalších 5 fotografií v galerii
Červená sluší každému a platí to i o rtech / Depositphotos

Červená sluší každému a platí to i o rtech. Rudé rtěnky není třeba se bát, pokud vyberete správný odstín, bude slušet každé ženě. 

Odstín vybírejte podle barvy pleti

Trik je v tom, že musíte najít správný odstín. Nejvíce vám napoví vaše pleť. Pokud je světlá, je jasné, že tmavé a křiklavé odstíny budou na vás vypadat jako pěst na oko. Tyto odstíny budou naopak velmi slušet snědším odstínům pleti a světlým odstínům zase jemnější a světlejší tóny.

Také se řiďte pravidlem, že nejvíce vám budou slušet tóny, které se od vašich rtů liší maximálně o dva odstíny.

Rtěnky pro světlý typ

Pokud jste nositelkou světlé pleti a neholdujete ani soláriu, bude vám slušet broskvová, lehce růžová nebo korálová rtěnka. Pokud jste zrzka, vyberte si rtěnku, která má zlatavý nádech. Pokud máte kůži narůžovělou, zkuste odstín třešní.

Tmavé typy mohou jít i do rudé

Jestli máte pleť opálenou nebo jste od přírody tmavý typ, nebojte se tmavších tónů, vyzkoušet můžete třeba švestkovou, čokoládovou nebo třešňově červenou. Slušet vám bude i vínová nebo temně rudá. Pleti, která má olivový nádech, zase bude slušet sytá červená. Pokud máte barvu pleti někde mezi, vyzkoušejte růžovou, malinovou, oranžovou nebo univerzální korálovou. 

Vybírejte i podle velikosti a tvaru rtů

Při výběru odstínu také myslete na to, jaký máte tvar rtů. Plným rtům budou slušet matové rtěnky, tenkým rtům prospívají světlé odstíny. Pomocí konturovací tužky si můžete rty i opticky zvětšit. Konturku můžete zvolit i o tón tmavší, než je rtěnka.

Pomůže vám i lesk nebo rozjasňovač, který naneste lehce nad horní či dolní ret. Pokud máte velké plné rty, můžete si dovolit tmavé odstíny, které rty opticky zužují. S přibývajícím věkem volte krémovější rtěnky. Ty dodají vašim rtům potřebnou péči a hydrataci. Pokud nemáte ukázkově bílé zuby, vyhněte se křiklavým odstínům, zejména růžové nebo oranžové. Sáhněte naopak po tělové nebo tmavě červené.

Všeho moc škodí

Nezapomeňte se řídit pravidlem, že pokud máte výraznou rtěnku, neměli byste mít už tolik výrazné oči. Jinak byste mohla působit vulgárně. Rtěnku vybírejte i podle příležitosti. Na denní nošení zvolte jemnější odstín, na večer můžete zvolit odstín výraznější. A dejte pozor na rtěnky s oranžovým teplým podtónem, zvýrazňují žluté zabarvení zubů. Rtěnku můžete také zkombinovat s lakem na nehty. 

I špatný odstín jde napravit

Protože světlo v parfumeriích a drogeriích dost klame, může se vám stát, že si přeci jen pořídíte špatný odstín. Každopádně nezoufejte. Zkuste si rtěnku smíchat buď se světlejším nebo tmavším odstínem a vlastní rtěnku máte hotovou. Psali jsme také: Oční linky zvolte podle tvaru očí a vykouzlete si svůdný pohled

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu