Operace víček je jeden z nejžádanějších estetických zákroků. Dokáže omladit až o deset let

Krása 13. ledna 2021 | 09:22 — Klára Sanders
Operace očních víček pomáhá odstranit problém s převislými horními víčky a pytli pod očima, ale může mít i příznivý vliv na zapadlé oči a často pomůže i od unavených očí. Navíc tato operace pomáhá pacientům vypadat až o 10 let mladší.
Další 1 fotografie v galerii
Plastická operace víček je běžným zákrokem jak pro muže, tak pro ženy / Depositphotos

Kůže kolem očí je velmi tenká a víčka jsou velmi zatěžovaná, proto s věkem dochází ke ztrátě elasticity kůže a na víčkách se tak vytváří kožní nadbytky. To způsobuje nejen estetický problém, ale také funkční, kdy má člověk pocit únavy, trápí ho bolestivost očí, slzení a zhoršuje se mu vidění, případně ho bolí hlava.

Problém mužů i žen

V začátcích na zákrok docházely spíše pacientky než pacienti. Za poměrně malým procentem mužů, kteří podstoupili plastiku víček, stál v té době společenský úzus. Lidé zkrátka ještě nebyli připraveni na to, aby si muži vylepšovali své tělo za pomoci plastické chirurgie. V současnosti už tomu tak není, plastická operace víček je běžným zákrokem jak pro muže, tak pro ženy. Další změna, kterou zákrok zaznamenal, se týká metody samotné. 

Studený skalpel

Studený skalpel ve skutečnosti představuje klasický, můžeme říct až tradiční způsob operace víček. Jedná se o chirurgické odstranění přebytečné kůže a tukových váčků na horních nebo dolních víčkách. Zákrok se provádí v místní anestezii, nebo častěji v celkovém lehkém znecitlivění, a trvá přibližně 1 hodinu. Dají se při něm odstranit i velmi výrazné převisy kůže, a proto se doporučuje pacientům s nápadnými tukovými výhřezy. 

Horký skalpel

Horký skalpel není skalpelem v pravém slova smyslu. V tomto případě se mluví o CO2 laseru. Laserové ošetření je poměrně nová metoda, která ale taktéž přináší značné výsledky. A navíc, pokud tradiční metoda slibuje větší efekt, pak laser zase kratší dobu hojení a žádné jizvy.

Chirurgové mohou s pomocí laseru ošetřit horní i spodní víčka. Zákrok se provádí vždy v celkové anestezii a trvá zhruba 50 minut. Záleží však na rozsahu nutného výkonu. Operatér přitom provede s pomocí laseru řez na vnitřní straně víčka. To je změna oproti klasické metodě, kdy se postupuje z vnější strany. Oči jsou přitom celou dobu chráněny kovovými krytkami. Zákrok tedy není nijak nebezpečný.

Skalpelem na větší tukové převisy

V rámci metody lze operovat horní i dolní oční víčka v místní anestezii. Pacienti však často upřednostňují tzv. analgosedaci, tedy lehké celkové znecitlivění. Při zákroku chirurg odstraňuje nadbytečnou kůži z víček a tukové váčky, které zužují zorné pole. V porovnání s laserem dokáže skalpel odstranit i velmi výrazné tukové převisy, doporučuje se tak pacientům s opravdu nápadnými tukovými výhřezy. Zákrok trvá zhruba 1 hodinu, tedy nepatrně déle než při použití laseru.

Při operací víček skalpelem musí pacient počítat s drobnými jizvami. Nepatrných jizviček v přirozené rýze na horním víčku nebo jizvy těsně pod řasami si ale po zahojení nevšimnete ani vy, ani Vaše okolí. Psali jsme také: Plastika nosu vám může změnit život. Provádět ji lze jen přibližně do pětatřiceti let

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Průvodce půjčováním nářadí: vaše cesta k efektivním...

Zavřít reklamu