Trendem letošní zimy jsou sněhule. Už dávno nepatří jen na hory

Móda 18. ledna 2021 | 15:51 — Helena Malá
Velkou část České republiky zasypal sníh, a tak mnohé ženy vytáhly ze svých botníků boty zvané sněhule. Doby, kdy se tento typ obuvi hodil vzít tak maximálně na hory, jsou už dávno pryč. Dnes jsou tyto boty žhavým módním trendem a bez ostychu je můžete nosit i ve městě. Musíte jen vědět, jak je sladit se zbylým outfitem.
Dalších 5 fotografií v galerii
Sněhule se staly módním trendem / Depositphotos

Sněhule si kdysi lidé brávali s sebou, když mířili do hor třeba na lyžařskou rekreaci. Že by si tehdy někdo vzal sněhule jen tak do práce nebo do města, nebylo moc myslitelné. Teď je ale jiná doba a sněhule jsou módním trendem. Je ale pravdou, že za posledních několik desítek let doznaly značné obměny. Nejsou k dostání jen ty robustní, ale i odlehčené verze, které se více hodí právě do městského prostředí.

Nohy v teple jsou základ

Pokud v zimě trpíte chladem a je vám v každé botě zima, jsou sněhule ideální obuví pro vás. Bude vám v nich totiž opravdu teplo. Hodně ale samozřejmě záleží na kvalitě materiálu i provedení. Pokud zvolíte sněhule z přírodních materiálů, určitě neprohloupíte, budete ale muset počítat s tím, že si za kvalitu připlatíte. Sněhule z umělých materiálů jsou sice levnější, ale ani to nemusí být vždy pravidlo. I mezi syntetikou jsou velké kvalitativní rozdíly, které se posléze odrážejí na ceně.

Zaměřte se i na podešev

Pokud chcete vybrat dobře, měli byste svou pozornost zaměřit i na zpracování. Sněhule by měly svému nositeli poskytnout nejen teplo, ale také stabilitu na sněhu či ledu. Mírně strukturovaná podešev zajistí lepší přilnavost k povrchu a nemusíte se tedy obávat, že při prvním kroku hned upadnete na zem. Podešev také zajišťuje izolaci.

Nízké, vysoké, se šněrováním i bez něj

Vzhledem k tomu, že se sněhule staly módním trendem, výrobci na to zareagovali a výběr sněhulí je tak skutečně obrovský. Některé jsou nižšího střihu, některé vysoké. Jedny se tradičně zavazují, jiné už tkaničky nemají. O barevných variantách ani netřeba mluvit. Každý si tak může vybrat přesně podle svého gusta.

K čemu se hodí

Je třeba si uvědomit, že ať už sáhnete po více či méně sportovním střihu, ze sněhulí nikdy elegantní obuv neuděláte. Proto je třeba tomu přizpůsobit oblečení. Nejlépe budou sněhule vypadat, když je obujete k úzkým kalhotám a sportovní bundě či kabátku.  Pokud si k tomu ještě nasadíte parádního kulicha, ideálně s bambulí, bude výsledný dojem působit nejlépe. Sněhule je zkrátka potřeba vždy doplnit o sportovní nebo vycházkový outfit, s pouzdrovou sukní nebo kalhotovým kostýmem dobře vypadat nebudou.

Klidně i do práce

Klidně si můžete sněhule vzít i do práce, ale v takovém případě nezapomeňte, že musíte mít v kanceláři nějakou šikovnou obuv na přezutí. Jednak by sněhule nepůsobily v kanceláři reprezentativním dojmem, ale hlavně by se vám už po pár minutách tak zapotily nohy, že byste si tím koledovaly maximálně o plísňové onemocnění nohou. O tom, jak se zbavit plísně nohou, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu