Vyzkoušejte hormonální jógu. Stačí půl hodina denně a budete se cítit skvěle

Ostatní 22. ledna 2021 | 13:32 — Klára Sanders
Hormonální jóga má za cíl balancovat hormony v lidském těle. Díky pravidelnému cvičení hormonální jógy se hladiny hormonů vrátí do optimální rovnováhy a harmonie, čímž se výrazně zlepšuje kvalita života.
Další 3 fotografie v galerii
Svými cviky se hormonální jóga velmi podobá klasické józe / Pixabay

Svými cviky se hormonální jóga velmi podobá klasické józe. Ovšem kromě bolesti zad a zkrácených šlach vám pomůže také při problémech s otěhotněním a obecně přispívá k rovnováze hladiny ženských i mužských hormonů. Oproti klasické józe je také mnohem dynamičtější. Cvičit jí můžete začít kdykoliv a nepotřebujete předchozí zkušenosti.

Pro koho je cvičení vhodné

Hormonální jóga, neboli hormonální jógová terapie, je vhodná především pro ženy, které spojuje pokles hormonální hladiny. Je tedy vhodná především při menopauze, snížené funkci štítné žlázy, menstruačních bolestech, PMS, problémech s vaječníky, depresích, emočních výkyvech, ale právě také při problémech s neplodností.

Cviky nevyžadují žádnou předchozí zkušenost, a proto jsou vhodné pro kohokoliv. Zejména mladé ženy si cvičení chválí, protože často vyřeší jejich problém s otěhotněním. Dosažené výsledky jsou však přímo úměrné cvičení. Čím častěji se budete cvičení věnovat, tím lepších výsledků dosáhnete.

Cvičení v sestavách

Hormonální jógová terapie celkově omlazuje organismus a přispívá k jeho revitalizaci. Skládá se z několika cviků, které nejsou složité a jsou promyšleně seřazené tak, aby byly co nejúčinnější. Sestavy jsou celkem tři. Jedna je vhodná pro ženy, druhá pro muže a třetí dokonce pro diabetiky. Jedná se o velmi dynamické cvičení, které harmonizuje hormonální systém přirozenou cestou a reaktivuje žlázy s v vnitřní sekrecí.

Tři speciální techniky

Cvičení se skládá ze tří speciálních technik. První z nich je Bhastrika, což je silný a dynamický břišní dech, který masíruje břišní orgány. Druhou jsou dynamické pozice, které pracují nejen s pánví, ale celkově působí na pohybový aparát. Poslední a velmi důležitou technikou je tibetská technika vedení energie, což je mentální technika, která soustředěním pozornosti do žláz s vnitřní sekrecí podporuje celkový účinek cvičení.

Pomáhá při neplodnosti

Pokud budete cvičit denně, velmi rychle se zvýší hladina estrogenu ve vašem těle, ovulace se stane pravidelnou a odstraní se veškeré symptomy, které souvisí právě s nízkou hladinou estrogenu v těle. Dochází ale také k zlepšení celkové psychiky, která také může negativně ovlivňovat otěhotnění. Díky cvičení se ženám navrací chybějící menstruace a zpravidelňuje a zkracuje se cyklus i ženám s delším či nepravidelným cyklem.

Kromě harmonizace hormonální hladiny však terapie pomáhá i s přípravou dělohy a zvyšuje pravděpodobnost uhnízdění oplodněného vajíčka. Pomáhá proto ženám, které se snaží otěhotnět jak přirozeně, tak i těm, které podstupují umělé oplodnění.

Léčí i mužskou neplodnost

Tato terapie však může zlepšit plodnost i u mužů. Zvyšuje totiž nejen libido a kvalitu intimního života, ale především má vliv na zkvalitnění spermií.

Dále může pomoci i při:

  • polycystických vaječnících
  • cystách na vaječnících
  • inkontinenci
  • osteoporóze
  • syndromu karpálního tunelu
  • nízkém libidu
  • nespavosti
  • depresi
  • stresu

Mnoho žen uvádí, že již po měsíci každodenního cvičení se jejich problémy zlepšily nebo dokonce vymizely. Tato metoda má na svědomí již desítky spokojených žen, které díky ní dokázaly po neúspěšných pokusech otěhotnět. Psali jsme také: Imunitu i hubnutí podpoří tato malá a velmi zdravá semínka

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu