Rty potřebují v zimě zvýšenou regeneraci. Vyrobte si domácí balzám na rty podle vlastní chuti

Krása 23. února 2021 | 10:43 — Klára Sanders
Balzámů na rty najdete ve všech drogeriích mnoho. V zimním období ale vaše rty vyžadují o něco větší regeneraci. Dopřejte jim ji díky balzámu, který si sami vyrobíte.
Další 3 fotografie v galerii
Pokožka rtů je velmi citlivá a je třeba ji chránit nejen před sluncem, ale i před chladem / Pixabay

Pokožka rtů je velmi citlivá a je třeba ji chránit nejen před sluncem, ale i před chladem. Ošetřete vaše rty doma vyrobeným balzámem. Nemusíte mít s výrobou domácí kosmetiky žádné zkušenosti, díky našemu receptu to určitě zvládnete. 

Vyrobte si kvalitu

Někdy se může stát, že za balzám na rty utratíte velkou sumu, protože co je drahé, musí být přeci dobré. To ovšem není pravidlo. Některé balzámy jsou, stejně jako boty, jen módní záležitostí a nejsou určeny na to, aby vašim rtům dodávaly potřebné živiny k regeneraci. Zkrátka způsobí jen vyšší lesk nebo dodají barvu. Vy ale chcete víc. Chcete, aby vás balzám zbavil popraskaných koutků a pomohl vám od suchých rtů. Jedna rada zní: vyrobte si jej sami.

Potřebné ingredience

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce včelího vosku
  • 1 lžíce medu (dodá balzámu nejen chuť)
  • 2 kapky vitaminu E
  • 5 kapek esenciálního oleje dle preference

Vosk a olej rozehřejte ve vodní lázni, dokud se vše krásně nespojí. Poté odstavte z plotny a vmíchejte esenciální olej a vitamin E. Nakonec vložte do ledové lázně a vmíchejte med, dokud se krásně nepropojí se zbytkem hmoty. Přelijte do nádobky na balzám a nechte tuhnout alespoň 6 hodin. Vydrží vám pak zhruba půl roku.

Přidat můžete i barvu

Chcete-li, aby balzám dodal vašim rtům i barevný tón, přimíchejte si do něj trochu (zhruba lžíci) rtěnky nebo očních stínů. Vždy ale předem zkontrolujte, z čeho jsou výrobky složeny a zda se neblíží konec doby jejich trvanlivosti.

Pokud chcete jít přírodnější cestou, vyzkoušejte do balzámu přidat trochu hořkého kakaa, kapku šťávy z ovoce nebo třeba skořici.

Dárek, který potěší

Doma vyrobený balzám na rty je i skvělým dárkem pro vaši kamarádku, babičku, maminku, sestru nebo třeba kolegyni v práci. Když mu seženete i krásný obal, nikdo ani nepozná, že je to vlastnoruční výroba. Psali jsme také: Nejčastější zlozvyky, které našim vlasům opravdu neprospívají

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu