Jak zamaskovat bříško či zmenšit boky. Správně zvolené oblečení vám pomůže schovat přebytečná kila

Móda 16. února 2021 | 08:29 — Klára Sanders
Vzhledem k vánočnímu hodování má na začátku roku mnoho z nás pár kilo navíc. Mnoho lidí s kilogrami z vánoc bojuje až do teď. Naštěstí existuje pár triků, které vám pomohou zakrýt pár kilo navíc. Stačí jen trochu kouzlit s oblečením.
Další 4 fotografie v galerii
Vyzkoušejte kouzlo s oblečením, které vás dokáže zeštíhlit prakticky hned / Depositphotos

Většina z nás přes svátky trochu přibere. Mnohdy to není ani tak způsobené přejídáním se, jako spíše tím, že si člověk prostě po tom celoročním shonu sedne takzvaně na zadek a odpočívá. K tomu nějaké to cukroví a sklenička alkoholu navíc.

Podle lékařů je prý běžné, že člověk během svátků přibere i tři kila. Nicméně shodit je už zase tak snadné není. Vyzkoušejte kouzla s oblečením, které vás dokáže zeštíhlit prakticky hned.

Barvy a doplňky

Je všeobecně známo, že tmavé barvy zeštíhlují. Ale i jiné barvy mají tuto schopnost, obzvlášť, pokud zvolíte jednobarevné oblečení. Tuto jednotvárnost pak rozbijte barevnými doplňky. Ale i tady buďte opatrní. Nevhodný výběr doplňků může postavě uškodit. Vyhýbat byste se měli malým šperkům, které opticky zvětšují zbytek těla. I kabelky mají tuto vlastnost, rozhodně volte větší, vedle kterých budete naopak vypadat menší vy. Pokud si netroufáte na žádný experiment, vezměte si na pomoc šátek. 

Maskování bříška

Kalhoty s nízkým pasem nebo dokonce bokovky často způsobí, že vaše bříško vypadá větší, než ve skutečnosti je. Je to proto, že lem kalhot tělo nepřirozeně přiškrtí v té nejširší oblasti namísto nejužší, a tím postavu nehezky zdeformuje. Takže pokud vás trápí větší bříško, pořiďte si kalhoty s vysokým pasem, který naopak poskytne bříšku oporu, a tím ho opticky zmenší. Pokud dáváte přednost šatům, zvolte zavinovací střih. Díky zavinování na břiše totiž nařasená látka bříško bez problémů schová a vytvoří iluzi bezchybné postavy. Skvělou volbou jsou sukně áčkového střihu. Prospěje vám, pokud sukně bude alespoň lehce skládaná. Sklady v oblasti bříška totiž postavě úžasně lichotí.

Opticky zmenšete zadek 

Větší zadeček nejlépe zamaskují tmavé džíny s rovným střihem. Zapomeňte na úzký střih či ten, který se zužuje směrem ke kolenům. V tomto případě se ale vyhýbejte kalhotám s vysokým pasem a ozdobami na kapsách. Co se týče sukní, volte áčkový střih. Díky tomu, že se sukně rozšiřuje do tvaru písmene A, výborně schová i případné větší boky. S topem, který zastrčíte dovnitř sukně, vytvoříte perfektní ženskou siluetu ve tvaru přesýpacích hodin.

Boky a stehna

Jestli vás trápí širší boky a stehna, zeštíhlíte je topy a svetříky v prodloužené délce, které budou sahat až pod boky. Zapomeňte na minisukně, šortky či kalhoty, které se zužují směrem dolů. Naopak midistřih sukně zúží pas a zakryje boky. Výrazná barva navíc strhne pozornost a černé doplňky zamaskují další případné nedostatky. A dobře střižená kožená bunda je výhra vždycky. Pokud máte dlouhé štíhlé nohy, pak je tento look pro vás. Psali jsme také: Tunika je univerzální kousek oblečení, který sluší každé postavě

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Jaké jsou výhody běhu? Fakta a mýty o tomto sportu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Zavřít reklamu