Opravte si rozsypané stíny nebo využijte nepoužívanou kosmetiku jinak

Krása 18. února 2021 | 10:10 — Klára Sanders
Pokud se vám rozsypou stíny, není to žádná tragédie. Dají se jednoduše opravit. Ze špatných odstínů si smíchejte úplně nové stíny a špatnou tužku využijte jinde. Zkrátka vše se dá spotřebovat.
Dalších 5 fotografií v galerii
Nemusíte se hned zbavovat nevhodné kosmetiky, naopak ji můžete trochu předělat k obrazu svému / Pixabay

S dekorativní kosmetikou je to někdy jako s oblečením. Ne vždy vám zkrátka padne. V drogerii nebo parfumérii vám ty oční stíny přišly skvělé, ale přijdete domů a najednou zjistíte, že je ten odstín přímo příšerný. A nebo se vám už delší dobu nějaké válí na polici a vy je nepoužíváte. Nebo taky máte občas děravé ruce, takže vám z nich všechno padá? Takové rozsypané stíny na podlaze, to je někdy přímo k pláči. Přitom se nemusíte veškeré kosmetiky hned zbavovat. Naopak ji můžete trochu předělat k obrazu svému.

Rozsypané oční stíny

Rozletěly se vám oční stíny či tvářenka na tisíc kousků? Asi tomu nebudete věřit, ale ještě se dá mnohé zachránit. Rozlámané části opatrně posbírejte zpátky do krabičky a zalijte je malým množstvím čistého alkoholu, například lihem z drogerie nebo i čistou vodkou. Alkohol po chvíli vyprchá a stíny nebo tvářenka budou zase jako nové.

Využijte konturku jako tužku

Pokud jste si koupila tužku na oči nebo konturku na rty, která vám nevyhovuje a už ji nemůžete vrátit, můžete ji použít aspoň jako popisovač, třeba na mrazicí sáčky.

Ze stínů lak na nehty

Glitrové stíny na oči, které už nepoužíváte nebo se vám nelíbí, nevyhazujte. Jednoduchým krokem z nich můžete udělat lak na nehty. Stíny nadrťte a vsypejte do laku na nehty. Zvolte buď bezbarvý nebo lehce narůžovělý či béžový odstín, abyste nezměnily odstín laku.

Balzám ze rtěnky

Jestli vám zbyla tekutá rtěnka či lesk, a nebo už se nedostanete aplikátorem ke zbytku, vyrobte si vlastní balzám na rty. Lesk či rtěnku ponořte na chvíli do horké vody, aby se obsah dostal co nejvíce do tekuté konzistence. Mezitím si připravte kelímek s kosmetickou vazelínou, kterou také rozehřejte. Obě suroviny potom smíchejte dohromady. A nový tónovaný balzám máte hotový.

Nová rtěnka ze staré

Jestli vám doma přebývají rtěnky, staňte se alchymistkou a vytvořte si zcela novou rtěnku. Vezměte si několik odstínů, o kterých si myslíte, že by šly dohromady, a v různém poměru je nechejte rozpustit ve vodní lázni. Hotovou směs potom nalijte do malé kovové nádobky nebo kelímku od balzámu na rty a nechejte ztuhnout. Výsledný nový odstín pak nanášejte prstem nebo štětečkem na rty. Jestli si nejste jisté tím, jak bude nový odstín vypadat, zkuste si jej nejprve štětečkem namíchat na hřbet ruky. Pak už se jen dejte do gala a běžte třeba na party. Nezapomeňte ještě použít triky, aby vám make-up vydržel celou noc. Psali jsme také: Oční linky zvolte podle tvaru očí a vykouzlete si svůdný pohled

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu