Ideální nápoj pro štíhlost a krásu. Čaj Pu-erh má úžasné účinky

Krása 23. dubna 2021 | 08:56 — Marcela Plachá
Zhubnout si přeje drtivá většina žen. Důraz na vizáž je stále silnější. Krásná postava se stává synonymem úspěchu. Pokud chcete vypadat skvěle, jděte na to zevnitř. Třeba pomocí červeného čaje Pu-erh, který má úžasné účinky.
Další 3 fotografie v galerii
Účinky léčivého čaje pocítíte už po pár týdnech / Depositphotos

Blahodárný Pu-erh je chuťově zajímavý a velmi prospěšný. Ženy si ho oblíbily hlavně proto, že pomáhá s redukcí hmotnosti. Nabízí ale celou řadu dalších benefitů. Jak uvádí fytoterapeutka Romana Farná, čaj Pu-erh:

  • posiluje imunitní systém
  • působí jako antidepresivum
  • pomáhá snížit takzvaný zlý cholesterol
  • pomáhá při bolestech hlavy
  • detoxikuje
  • má protirakovinotvorné účinky
  • pomáhá zmírňovat příznaky a obtíže spojené s klimakteriem

Pu-erh je zázrak pro baculky

Má nízký obsah kofeinu, přesto povzbuzuje spalování tuků. Podle učebnice čínské fytoterapie byl tradičně tento nápoj vnímán jako „čaj pro staré“ a stejně tak i nazýván. V poslední době je nejvíce skloňován jako „čaj pro ženy“. Hlavním důvodem je zde schopnost regulace metabolismu, urychlení krevní cirkulace a schopnost stabilizace tělesných funkcí, které mají masivní vliv na stav fyzického vzhledu člověka. Navíc podporuje krevní cirkulaci, čímž pomáhá prohřívat tělo.

Jak se vyznat v čajích

Pu-erh patří mezi několikanásobně fermentované čaje. Pro jeho výrobu se používají větší listy většinou z poměrně letitých a mnohdy divoce rostoucích čajovníků na jihu provincie Yunnan. Právě zdejšímu podnebí s vysokými teplotami a velkou vzdušnou vlhkostí vděčí Pu-erh za svou specifickou chuť i unikátní zdravotní účinky.

Všeobecně platí, že černý fermentovaný čaj zahřívá, zatímco nefermentovaný zelený nebo bílý ochlazují. Proto se doporučují pít v chladném období čaje, které přispívají k prohřátí organismu, zatímco na jaře a v létě pít čaje, které ochlazují. Zelený čaj přispívá ke snížení krevního tlaku, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, odhleňuje a přispívá k lepšímu trávení.

Rozdělení čajů:

  • Červené čaje jsou fermentované dodatečně, tedy napřed se čajové lístky zahřejí a potom se proces fermentace uměle vyvolá.
  • Černé čaje jsou dokonale fermentované. Tento druh čajů je zřejmě nejrozšířenější.
  • Žluté čaje jsou obzvláště drahé a vzácné. Jedná se o specialitu Číny. Tyto čaje jsou zlehka fermentované.
  • Zelené čaje jsou částečně fermentované – v určitém stádiu procesu kvašení se čajové lístky prudce zahřejí, aby se proces fermentace přerušil. 

Čaje jsou pro organismus velmi přínosné a umí léčit i zkrášlovat. Více o čajích jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Na Marsu bývaly gigantické sopečné erupce, které si lze jen těžko představit. Jeho atmosféra byla plná smrtelné směsi toxických plynů

Vyčistěte fasádu domu od všech nečistot. S osvědčenými...

Při sušení hub nezapomeňte dodržovat určitá pravidla. Při...

Ředkvičky, mrkve a další druhy zeleniny, které hravě...

Sklizeň mrkve. Jak rozpoznat, že je perfektně zralá a kdy ji...

Motýl, který v zimě létá do teplých krajů a umí pískat....

Využití olivového oleje v domácnosti a na zahradě. Bude vám...

Zavřít reklamu