Pět nejčastějších chyb, kterých se ženy dopouští při letním líčení

Krása 15. července 2021 | 07:42 — Zuzana Procházková
V letních měsících potřebuje pleť dýchat. Spousta žen však dělá tu chybu, že se líčí stejným způsobem po celý rok. Perfektní zimní make-up však v letě působí většinou nepřirozeně, neboť se pleť více potí a mastí. Ukážeme si proto, jak dosáhnout perfektního líčení v horkých letních dnech.
Další 3 fotografie v galerii
Přes léto by měly ženy zvolit lehký a svěží typ líčení / Depositphotos

Letní make-up by měl být ve znamení lehkosti a svěžesti. Ženy dělají často tu chybu, že přes letní dny nechtějí měnit svoji rutinu v líčení, přičemž výsledný vzhled může pak působit jako maska. Pleť se totiž více mastí a leskne, potřebuje dýchat. Odlehčit je potřeba nejen v rámci výběru make-upu, ale také očního líčení. Na vše se podíváme podrobně.

Příliš těžký a hutný make-up

Nejspíš nejčastější chybou při letním líčení je výběr toho správného make-upu. Často ženy nechtějí přes léto volit jiný make-up, ale to je velká chyba. Zatímco přes zimu je v pořádku volit hutnější make-upy s vyšším stupněm krytí, v létě by to mělo být tabu. Tyto make-upy totiž pleti v teplých letních dnech neumožňují dýchat. Váš make-up bude ve výsledku působit nepřirozeně, pleť se bude více mastit a mohou se na ní tvořit nedokonalosti. Přes léto tedy volte lehký make-up, například na vodní bázi, který má také ochranný faktor.

Používáte stále stejný odstín make-upu

Dalším častým problémem v souvislosti s letním líčením je skutečnost, že během léta používáte stále stejný odstín make-upu. Přes léto se pokožka přirozeně opálí i o dva odstíny a pokud jedete na dovolenou k moři nebo se cíleně opalujte, tak ještě o více. Pokud tedy používáte stejný odstín make-upu nyní v létě jako přes zimu, co nejdříve si zajděte koupit jiný.

Tip od redakce: v případě, že budete mít jeden odstín make-upu na zimu a druhý na léto, hravě jejich smícháním vykouzlíte odstín make-upu, který vám padne na podzim i jaro.

Když už je pudru moc

Pravdou je, že se přes léto pleť mnohem více potí a také mastí. Ženy se této mastnoty na obličeji zbavují nejčastěji přepudrováním. Klidně i vícekrát denně. Ve výsledku však je na pleti velký nános pudru, který se usazuje nejčastěji ve vráskách, což vypadá velmi neesteticky. Zkuste to letos jinak. Místo přepudrování zbavte obličej mastnoty obyčejným ubrouskem nebo si zakupte speciální kosmetické matující ubrousky.

Silně nalíčené řasy

Chyby v letním líčení se netýkají pouze make-upu a pudru. Odlehčit byste měly také očnímu líčení, zejména tedy řasám. Těm přes léto rozhodně nesvědčí nánosy řasenky, která navíc není voděodolná. Proto v létě zakupte ideálně prodlužovací voděodolnou řasenku, která bude působit lehce, řasy prodlouží a navíc i při pocení se nebude rozmazávat.

Přehnané líčení rtů

Ani s používáním rtěnky to přes léto nepřehánějte. Pokud jste zvyklá používat konturovací tužku, poté nanášet více vrstev a ty ještě zafixovat pudrem, tak zkuste tuto rutinu alespoň přes léto vynechat. Dopřejte rtům v horkých letních dnech a na dovolené u moře hydrataci a volte spíše jemné barevné balzámy na rty. Dále čtěte: Nová covidová pravidla: Od pátku 9. července se mění podmínky návratu do ČR ze zahraničí.

Zdroj: realsimple.com, thefashionspot.com, blog.notino.cz.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu