Věčné moření s igelitovými sáčky v obchodech. S tímto trikem je otevřete napoprvé

Ostatní 13. července 2021 | 17:34 — Zuzana Procházková
Otevřít igelitový sáček v obchodě na ovoce či zeleninu je někdy doslova o nervy. Zejména nyní v době covidové, kdy si stále spousta lidí nasazuje v obchodech ochranné rukavice, je otevření sáčku nekonečným bojem. Nezoufejte však, máme pro vás pár triků, jak ukončit trápení se sáčky.
Další 3 fotografie v galerii
Jak jednoduše otevřít v obchodě mikrotenový sáček / Depositphotos

Pandemie koronaviru se zdá být na ústupu, přesto je však potřeba se stále chránit a nosit ve vnitřních prostorech, supermarketech nebo hromadné dopravě ochranné pomůcky. Těmi jsou nejen respirátory či roušky, ale také ochranné rukavice. Bohužel právě s rukavicemi se může stát otevření sáčku v obchodě nemyslitelným. A na olizovaní prstů v pandemické době skutečně zapomeňte. Tak jak tedy na to?

Nejjednodušší otevření

Možná se to bude zdát banální, ale zkuste se příště zaměřit na to, v jakém místě se snažíte igelitový sáček otevřít. V případě klasických sáčků se dvěma uchy je nejsnazší otevření v místě, kde právě jedno z uch vybíhá. Přesně v tomto místě se objeví malý trojúhelníček po tom, co uchopíte ucho a zbytek sáčku a následně lehce zatáhnete. Když tento trojúhelníček vytáhnete, tak se vám igelitový sáček velmi snadno a rychle otevře.

Trik s mokrou zeleninou

Velmi jednoduchý a osvědčený trik je s mokrou zeleninou či ovocem. V obchodech totiž velmi často narazíte na orosené brambory, saláty nebo banány. Jednoduše si díky nim navlhčete prsty, se kterými bude otevírání mikrotenových sáčků jedna báseň.

Co se týká brambor, ty můžete využít ještě jiným způsobem. Umístěte sáček mezi dvě brambory a jejich jemným třením o sebe lze také jednoduše otevřít sáček.

Igelitový sáček otevřete díky tření

Dalším tipem, jak otevřít mikrotenový sáček je jemné tření mezi prsty. Postup je jednoduchý. Umístěte sáček mezi prostředníček a ukazováček, zafixujte jej poté mezi prsteníček a malíček té stejné ruky, a to tak, aby plast z vnitřní strany dlaně kryl prsteníček i prostředníček. Následně za pomocí druhé ruky začněte vyčnívající část sáčku třít. Po krátké chvilce bude sáček otevřený.

Na olizování prstů skutečně zapomeňte

Spousta lidí se před pandemií koronaviru spoléhala na to, že nejsnazším způsobem, jak otevřít sáček, je olíznutí prstů. To je pochopitelně jeden z nejrychlejších způsobů. Nyní to v souvislosti s pandemií koronaviru je velmi riskantní a navíc kvůli nošení respirátorů i nemožné.

I přesto však myslete na to, že tato metoda olizování prstů nebyla bezpečnou ani před pandemií. Na rukou i na potravinách se stále nachází velká spousta bakterií a můžete se něčím nakazit. Vyzkoušejte raději některou v výše popsaných metod, které skutečně fungují a navíc jsou zcela bezpečné. Dále čtěte: Nová covidová pravidla: Od pátku 9. července se mění podmínky návratu do ČR ze zahraničí.

Zdroj: aktualnizpravy.cz.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu