Jak se zaručeně zbavit oparu přes noc. Vyzkoušejte tento rafinovaný trik našich babiček

Zdraví 28. prosince 2021 | 09:14 — Zuzana Procházková
Opar dokáže pořádně znepříjemnit život. Je bolestivý, otravný a navíc z vizuálního pohledu vřídek na puse rozhodně nevypadá pěkně. Bohužel se může projevit kdykoliv a boj s ním není lehký. Místo drahých mastiček zakoupených v lékárně, vyzkoušejte tento osvědčený přírodní lék našich babiček, který s oparem zatočí.
Další 3 fotografie v galerii
Opar je infekční kožní onemocnění způsobené virem Herpes simplex / Shutterstock

Opar na rtu je infekční onemocnění, které způsobuje virus Herpes simplex typu 1. Problém je v tom, že jakmile tento virus chytíte, usídlí se ve vašich nervových strukturách hlavy, a už se jej nikdy nezbavíte. Někteří lidé mají proti viru v těle protilátky, u jiných zase zůstává vir v klidové fázi bez příznaků, u dalších se vir projevuje opakovaně. Frekvence výskytu oparu je zcela individuální u každého jedince. Někomu se objeví opar jednou do měsíce, jinému jednou do roka a dalšímu zase jednou za 10 let.

Oslabená imunita

Virus Herpes simplex typu 1 se projevuje oparem na rtu či v okolí úst. V menších případech se pak virus vyskytuje v nose, na oku nebo například na bradě. Opar představuje skutečně nepříjemný a velmi bolestivý puchýřek naplněný tekutinou, který je zároveň velmi infekční. Přenáší se zejména dotykem, ale také kapénkovou infekcí. Nevyzpytatelné na tomto viru je to, že vlastně vůbec nemusíte vědět, že jste infikovaní. Virus se pak projeví v momentě, kdy máte oslabenou imunitu například po nějaké viróze, při stresu či únavě, velké fyzické zátěži nebo během menstruace.

Fáze oparu

V první fázi pocítíte brnění či svědění na rtu v místě, kde se opar brzy projeví. V další fázi dochází poté k zarudnutí daného místa a tvorbě puchýřků naplněných tekutinou. Většinou se několik malých puchýřků spojí v jeden velký. Ve třetí fázi poté puchýřky prasknou, čímž se vytvoří infekční bolestivý vřídek. V poslední, čtvrté fázi, se tento vřídek postupně zaceluje a hojí. Je potřeba nezapomínat na to, že opar je infekční během všech fází.

V první řadě prevence

Jako tomu bývá i v případě jiných onemocnění, je nutné dbát na prevenci. Ta spočívá v posílení imunitního systému, který je klíčový. Vhodné je užívání vitaminu B, C, dále zinku a aminokyseliny Lysin. Dále zařaďte do jídelníčku také mořské ryby, banány, brusinky či droždí. Osvědčený pro posílení imunity jsou také doplňky stravy s hlívou ústřičnou.

Babský trik na opary, který zabírá

Pokud patříte k těm, kteří nedají dopustit na přírodní léčbu a nebráníte se takzvaným babským radám, pak vyzkoušejte tento trik na opar. Hlavní roli zde hraje použití česneku, který je účinným přírodním antibiotikem. A jak jej tedy použít? Nasekejte jeden stroužek velmi jemně, aby se uvolnila léčivá látka alicin, a přiložte jej na opar. Kousky česneku můžete zalepit náplastí, aby na oparu držely a účinkovaly. Nechte působit čtvrt hodiny. Jestliže je opar velký, postup pro jistotu ještě jednou nebo dvakrát opakujte. O tom, jak česnek efektivně bojuje proti viru Herpes simplex typu 1, se můžete dočíst v této zahraniční studii

Česnek opar zlikviduje

Česnek na oparu nemusí být příjemný, neboť může pálit, ale zkuste to vydržet. Znamená to, že metoda funguje. Jestliže ji tedy provedete poctivě, účinné látky v česneku by měly téměř ihned zlikvidovat opar a infikované místo by mělo začít vysychat. Opar se tak přes noc začne ihned hojit. Dále čtěte: Připravte si vynikající bramborový salát bez majonézy podle Romana Pauluse. Tato lehká verze vás ohromí.

Zdroj: Garlic: a review of potential therapeutic effectsmedicalnewstoday.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu