Jízda na roller bruslích je perfektní cvičení. Když víte jak na to, posílíte celé tělo

Ostatní 07. února 2022 | 10:47 — Mirka Malá
Roller brusle, tedy ty se čtyřmi kolečky, už dávno nejsou retro. Vracejí se rychle do módy a kromě toho, že nabízejí spoustu zábavy, představují také skvělé cvičení. Jen se to musíte správně naučit.
Další 1 fotografie v galerii
Čtyřkolečkové brusle se zase vracejí do módy / Pixabay

Bude vám asi chvíli trvat, než se na čtyřkolečkových bruslích naučíte jezdit, ale pak kromě hromady zábavy dostanete prakticky jeden z nejlepších tréninků pro celé tělo. Takže co všechno si na bruslích posílíte?

Dolní končetiny

Bruslení je aktivita, která procvičí všechny hlavní svaly na nohou. Skutečnou výhodu však lze vidět u jemnějších stabilizačních svalů kolem kotníků, kolen a kyčlí, které se používají při jízdě na kolečkových bruslích, ale při tradičním cvičení se často prakticky nevyužívají.

Časem bruslení velmi posílí tyto svaly a následně i stabilitu kloubů, což je obvzlášť důležité. Například posílení svalů kolem kolene může také zlepšit jeho schopnost se ohýbat, což brání vzniku bolesti kloubů.

Střed těla a rovnováha

Rovnováha je neviditelná, ale velmi důležitá, hlavně s přibývajícím věkem. A práce na rovnováze při bruslení na čtyřkolečkových bruslích budete mít víc než dost. Není to totiž legrace, abyste při bruslení udrželi dokonalé držení těla. Tím budete budovat nejen držení těla, ale i svaly v dolní části zad a středu těla.

Srdeční činnost

Brusle jsou také skvělým kardio tréninkem. Bruslení fakticky trénuje vaše tělo, aby efektivněji využívalo kyslík. To zlepšuje celkové zdraví vašeho těla, protože pravidelné cvičení buduje silnější srdce, které se dokáže vypořádat s intenzivnější aktivitou.

Až si půjdete pořídit svoje rollery, nezapomeňte také na ochranné prvky. Než se na těchto bruslích naučíte správně jezdit, bude to chvíli trvat a nějaký ten nemotorný pád se vám zřejmě nevyhne. Dále čtěte: Šestý smysl nám může v životě hodně pomoci. Ale jen když ho posloucháme.

Zdroj: Woman and Home, Healthline.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...