Pravidelně běháte, ale nedaří se vám zhubnout? Zaměřte se na správnou hydrataci a stravu

Zdraví 01. května 2022 | 12:25 — Pavla Krejčí
Konečně jste rozhodli, že zapracujete na své kondičce, shodíte pár kil a budete se cítit fit? Ale žádné výsledky se nedostavily? Nezoufejte. Zaměřte se ve svém tréninku na několik kroků a viditelné výsledky vám půjdou brzy naproti.
Další 1 fotografie v galerii
Běh v nás může vyvolat pocity štěstí. / Pixabay

Nezapomínejte na svůj jídelníček

Taky patříte k lidem, kteří nemají cvičení zrovna v lásce? Naštěstí existují jiné alternativy – jako třeba běhání. Bez námahy to sice není, ale pokud chcete zapracovat na postavě, má běh spoustu výhod. Neměli byste však zapomínat na režim, který podpoří správné fungování metabolismu. Dbejte na dodržování jídelníčku, mohlo by se totiž jinak stát, že místo hubnutí budete přibírat. Spousta lidí si totiž myslím, že když při fyzické námaze spálili kalorie, mohou si dovolit je přijmout zpět. Pro správné hubnutí je však třeba vytvořit si celkový kalorický deficit.  Pokud po běhání trpíte na chutě, odolejte. Doktor Daniel O'Connor, profesor zdraví a lidského výkonu na houstonské univerzit říká, že "ztráta hmotnosti je o vytvoření kalorické nerovnováhy, kdy spotřebováváte o něco více kalorií, než přijímáte, řekněme 200 kalorií za den“.

Hydratujte se

Pravidelný běh vyžaduje také pravidelné doplňování tekutin. Pokud na to zapomínáte, existuje spousta aplikací, které vám budou pití připomínat a počítat denní příjem. Ideální volbou je čistá voda.

Často se také stává, že nedokážeme rozeznat žízeň a pocit hladu. Na to je dobré vypít sklenici vody, která vám pomůže se rehydratovat a zaplní žaludek.

Přizpůsobujte trénink

Na začátku běhání se ručička na váze posouvala rychle, ale nyní zničehonic stagnuje? Důvod je jednoduchý. Vaše tělo si na současný trénink zvyklo natolik, že už se nemá kam posouvat. Upravte si trénink na vyšší zátěž – přidejte kilometry nebo zvyšte tempo běhu. Uvidíte, že se výsledky brzy dostaví.

Posouvejte svá maxima

Nedostává se vám sil? Máte pocit, že běhání není pro vás? Nevzdávejte se hned na začátku. Začínejte pozvolna a postupně se propracovávejte k vyšším výkonům. Nezapomeňte, ani Řím nebyl postaven za den. Běhejte pravidelně a zhruba po měsíci by to pro vás mělo být přirozenější. "Vaše tělo je stvořeno k běhu, ale nebudete mít kondici, pokud to nikdy neuděláte,“ říká Angela Rubin, trenérka triatlonu.

Psali jsme také: Řídké vlasy pomůže vyřešit správný účes. Vsaďte na kratší střihy, třeba pixie nebo vlnitý či ombré bob

Zdroje: runnersworld.com, polar.com, svetzeny.cz

Témata: hubnutí, běh, rady
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte dovolenou snů

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte...

Dlouhá cesta může být pro dítě utrpením, nová auta ale...

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu...

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Zavřít reklamu