Dopřejte si hladké podpaží bez chloupků a pupínků. Zkuste mléko a kurkumu nebo vsaďte na epilační laser

Krása 07. června 2022 | 08:48 — Pavla Krejčí
Přicházející léto, odhalená kůže a zase to nekonečné řešení chloupků. Taky vás ten neustálý koloběh nebaví, proto hledáte účinnější řešení? Přinášíme tipy, se kterými budete mít podpaží hebké a bez chloupků.
Hladké podpaží nemusí být pouhýn snem / Deposiphotos

Mléko a kurkuma

Mléko a kurkumu už kdysi velmi dobře znala královna Kleopatra, která se pyšnila krásnou a hebkou pokožkou. Pokud chcete zabránit rychlému růstu chloupků, zkuste si vyrobit tuto směs. Smíchejte jednu polévkou lžíci mléka se třemi lžičkami kurkumy, dokud se nevytvoří hustá pasta. Vytvořenou směs naneste na podpaží. Po třiceti minutách ji setřete měkkým ručníkem.

Domácí cukrová pasta

Jestliže nefandíte žiletce, zkuste si po domácku vyrobit jednoduchou depilační pastu. Je to nejrychlejší cesta, jak se na delší dobu zbavit nežádoucích chloupků.

Smíchejte v hrnci 2 hrnky cukru, ¼ hrnku citronové šťávy, ¼ hrnku vody a na mírném plameni vařte cca 20 minut. Směs by neměla být příliš lepivá a po dokončení se změní na tmavě jantarovou barvu. Nechce vychladnout. Poté naneste slabou vrstvu pasty na depilované místo v opačném směru růstu chloupků. Pár vteřin vyčkejte, a následně vrstvu strhněte. Výhodou pasty je, že ji můžete během depilace opakovaně využívat.

Citron a med

Kyselina obsažená v citronu působí na chloupky, které postupně oslabuje. Častým aplikováním by mělo dojít k jejich redukci. Vyrobte si pastu ze 3 lžic medu a několik kapek citronové šťávy. Následně ji aplikujte na podpaží a nechte působit 15 minut. Místo opláchněte vodou. Opakujte proceduru alespoň 2-3x týdně po dobu jednoho měsíce.

Čerstvá papája 

Papája díky aktivnímu enzymu skvěle funguje při rozkladu kořínků chloupků. Nejenže je dokáže odstranit, ale také omezuje jejich růst. Připravte si pastu ze 2 lžiček čerstvé papáji a 1 lžičky kurkumy. Suroviny promíchejte a směs následně neneste na pokožku. Po dobu několika minut místo masírujte a poté je omyjte vodou. Opakujte 1-2x týdně.

Trvalé odstranění chloupků

Pokud budete chtít nežádoucí chloupky odstranit trvale, a to nejen v podpaždí, je třeba s nimi bojovat jinak. Epilační laser sice není přírodní, ale s chloupky si poradí raz dva. Navíc bezbolestně a trvale. Pomocí epilačního laseru totiž dojde ke zničení zárodečné cibulky chloupku a žádný další chloupek už nenaroste. Díky tomu můžete zapomenout na žiletky a každodenní holení. 

"Paprsek laseru cíleně ničí vlasové cibulky hned několika způsoby najednou, nejvíce efektivní je z nich působení na pigment obsažený v cibulce, kterou si paprsek sám vyhledá, aniž by poškodil povrch pokožky. Princip působení laseru přes pigment vlasové cibulky má doposud nejvetší účinnost a nejspolehlivěji vlasovou cibulku zničí včetně zárodečného centra," prozradila nám MUDr. Marta Moidlová, která je primářkou prestižního pracoviště špičkové úrovně, a která se v současné době také podílí na proměnách v televizním pořadu O 10 let mladší.

Na tváři jsou to kromě brady a horního rtu se také chloupky v nose nebo srostlé obočí. Často se epilují podpaží, třísla, lýtka, stehna nebo prsní dvorce. Psali jsme také: K domácímu bělení zubů poslouží jedlá soda nebo určité druhy ovoce.

Autorský článek, další zdroj: MUDr. Marta Moidlová, hypehair.com

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu