Poznejte, že váš protějšek předstírá emoce. Prozradí ho řeč těla nebo nevhodné reakce na danou situaci

Vztahy 03. září 2022 | 10:00 — Pavla Krejčí
Předstírání emocí je častější, než si myslíme. Ne vždy je možné tyto náznaky rozpoznat. Existují však určitá znamení, která vám napoví, zda jsou partnerovy city skutečné, včetně toho, jestli je skutečně zamilovaný.
Poznejte, zda partner předstírá své emoce / Depositphotos

V mnoha situacích předstíráme určité emoce, abychom nezranili cítění toho druhého. Stejně tak se chováme ve společenských kruzích, kdy předstíráme zájem či projevujeme jakousi očekávanou zdvořilost. Nemělo by tomu tak být ve vztazích. Pokud jeden z partnerů předstírá skutečné city, může tím druhému opravdu ublížit.

Psychologové nazývají tento typ předstírání „povrchovým jednáním“. I když je někdy pochopitelné, že nechcete dát najevo své city, časem to může napáchat spoustu škody.

Co když předstírá city někdo, koho máte rádi? Jak přesně poznat, že nejedná fér? Tyto čtyři náznaky vám napoví.

Emoce a situace spolu nijak nesouvisí

Usmívá se váš protějšek, přestože se bavíte o něčem negativním nebo působí podezřele sebevědomě? Pak jeho úmysly nejsou zrovna čisté a nejspíše vás tahá za nos. Když se stane něco negativního, je naprosto přirozené reagovat negativním pocitem. Všechno ostatní vypadá neautenticky a falešně.

Známky stresu

Máte pocit, že váš protějšek není ve své kůži? Jeho chování většinou doprovází mírné chvění v hlase, zpocené ruce nebo pohled vyhýbající se očnímu kontaktu. Z řeči těla celkem rychle poznáte, zda pocity a činy pouze předstírá, nebo to myslí upřímně. „Všechno herectví má emocionální dopady, které se projeví ve formě malých ‚úniků‘ neverbálního stresu,“ vysvětluje psycholožka Susan Krauss Whitbourne.

Skryté pohnutky

Jedním z hlavních důvodů, proč lidé předstírají pocity, je to, že po něčem prahnou. Stává se tedy, že zejména na rande se obě strany chtějí ukázat v tom nejlepším světle. Do jisté míry je to naprosto normální. Pokud však jedna strana začne předstírat lásku, například kvůli vyhlídce na sex, pak je druhá strana využívána a tahána za nos.

Intuice vám napoví

Stará dobrá rada. Dejte na vlastní pocit. Pokud se cítíte nesví, popadá vás náhlá nevolnost nebo vám v hlavě bliká jasné červené světélko, je něco špatně. Problémem je, že se snažíte problém bagatelizovat nebo se přesvědčit, že si jej pouze vymýšlíte. Ale ten první pocit je většinou ten správný. Řiďte se intuicí. Psali jsme také: Neodolatelná na prvním rande. Díky červené z vás muž nespustí oči

Autorský článek, další zdroj: psychologytoday.com

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu