Ondřej Molina: Šéfkuchař, který se netají svou láskou k autům

Ostatní 09. června 2024 | 07:27 — Anna Novotná
To, že se chce živit vařením, ví odjakživa. Jakmile se kuchařině začal profesionálně věnovat, velmi rychle se přesvědčil o tom, že tato práce je fyzicky i psychicky náročná a plná stresujících chvil. Zjistil taky, že uspět v tomto oboru vyžaduje být výjimečný, mimořádně šikovný, nápaditý a pracovitý. Navíc Ondřej Molina pochopil, že chce-li si získat věhlas, musí o sobě dát vědět. A to taky dělá. Jeho sociální sítě mají obrovský ohlas. Videa, která tam zveřejňuje, sledují statisíce fanoušků. 
Dalších 5 fotografií v galerii
Partner je nejmenší dodávkou Peugeot / Peugeot

Ondřej Molina se tak stal hvězdou největšího formátu. Jenže nebylo to zadarmo, stálo ho to totiž spoustu úsilí, jak sám říká: „Brzy jsem pochopil, že pokud se chci něco naučit, musím do zahraničí. Mám pracovní zkušenosti z prestižních pozic jako například Rutz Wine Bar v Berlíně, Fiskebar v Kodani apod. Pracoval jsem v různých zemích a zažil jsem opravdovou školu kuchařskou školu života. Ve světě se práce v gastronomii nerozděluje na krátké a dlouhé směny. Tam jsou to jen samé dlouhé směny. Ale naučil jsem se tam hodně, v podstatě ze mě tyto zkušenosti udělaly kuchaře, jakým jsem dnes.“

A že je Ondřej Molina opravdu dobrým kuchařem svědčí i jeho renomé. Na jeho kurzy vaření se hlásí spousty lidí, jeho služby si objednávají nejvýznamnější klienti z řad firem i celebrit. Svatba či jiná významná událost, kde Ondřej Molina vaří, se stane nezapomenutelnou událostí pro všechny zúčastněné. 

Kromě lásky k vaření má Ondřej Molina rád i auta. Je ale také velkým vyznavačem udržitelnosti a ochrany životního prostředí. Jak tyto dvě věci skloubit? Nejlépe úsporným autem. Proto Ondřej jezdí plug-in hybridním Peugeotem 308 a většinu času jezdí výhradně na elektřinu, tedy bezemisně. Má ovšem rád i auta, která jsou většinou řidičů podceňovaná či rovnou přehlížená. Řeč je o lehkých užitkových vozech. Ty rozhodně nelákají k tomu, aby si s nimi nadšený „petrolhead“ zařádil na okruhu, zato jsou ale neúnavní a spolehlivý pracanti, kteří uvezou cokoli. A Ondřej, jakožto zkušený specialista v gastronomii o tom ví své. Jako poctu novým lehkým užitkovým vozům značky Peugeot, které právě přicházejí na český trh, po nich Ondřej Molina pojmenoval nápadité a nesmírně lahodné kanapky. 

Partner je nejmenší z užitkových vozů řady Peugeot. Naložíte do něj až čtyři kubíky. Ondřej Molina naložil do kanapky s názvem Partner ricottu a svěží zelený hrášek. Jednoduché a neskutečně dobré!

Expert je velikostně uprostřed. Nejedná se ovšem o žádného střízlíka. Pobere až 6,6 kubíků nákladu a utáhne až tunu. Na druhou stranu je nízká tak, že se vejde do všech podzemních parkovišť pro osobáky. A co do ní naložil Ondřej Molina? Slaný košíček z křehkého těsta naplnil smetanovou pomazánkou a uzeným lososem. Dozdobit mikro-bylinkami a máte hotovo. 

Nejrobustnější z dodávek je Boxer. Dělá se v různých délkách i výškách. Navíc se prodává i ve verzích valník či prostý podvozek, na který se dá umístit třeba chladicí nástavba. Kanapka s názvem Boxer je také příjemně robustní a sytá. Jedná se o koblížek z listového těsta plněný slanou jablečnou pastou. Nápadité, jednoduché a nečekaně lahodné!

Takovou poctu si dodávky od Peugeotu nepochybně zaslouží. Vždyť právě jejich zásluhou si Peugeot několikrát připsal titul „Nejprodávanější značka užitkových vozů v Česku“. 

Zdroj: Peugeot

 

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nejprodávanější kompaktní dodávka na elektřinu v Evropě má nástupce, nový Expert se mimořádně povedl

Jaké jsou výhody běhu? Fakta a mýty o tomto sportu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Zavřít reklamu