Wellness víkend na břehu Lipna

Komerční sdělení 12. června 2024 | 10:39 — Lucie Wirthová
Nevíte kam se vydat na prodloužený víkend? Volba ubytování Knížecí cesta je ta, pro co se rozhodla naše redakce a může vřele doporučit.
Dalších 7 fotografií v galerii
Aparthotel & Welness Knížecí cesta / redakce

Přijíždíme s rodinou na společný víkend na “lepší stranu Lipna”, i když předpověď počasí nevypadá zrovna příznivě pro delší výlety v přírodě, všichni jsou natěšeni na víkend plný relaxu a perfektního wellness.

Už před příjezdem do Horní Plané se celé posádce auta nabízí pohled na protější břeh vodní nádrže Lipno, kde se v mírném svahu nachází rozlehlý areál Aparthotelu & Wellness Knížecí cesta. Nejkratší cestou přímo k cíli by bylo využití převozu z Horní Plané přímo do vesničky Bližší Lhoty, kde se nachází naše cílová destinace - Aparthotel & Welness Knížecí cesta. My volíme cestu po souši - přes Novou Pec.

Po příjezdu jsme ubytováni v plně vybaveném stylovém dvoupatrovém apartmánu Josef s podkrovím, který je součástí hlavní budovy komplexu. Apartmán je moderně a maximálně vkusně zrekonstruovaný se zachováním nádechu původní historické budovy schwarzenberské lesní správy, nechybí tak kamenná podlaha nebo masivní dřevěné trámy. 

V koupelnách jsou již připraveny župany a potřeby pro saunování a relax, to značí jediné - je čas navštívit hotelové “zelené wellness”. Proč zelené? Harmonie a energie okolní přírody inspiruje a zároveň zavazuje vedení hotelu k ohleduplnosti a tak své wellness vnímají jako cestu k rovnováze svého fyzického a psychického potenciálu. Hosté mají zároveň krásný zelený výhled do okolní krajiny plné luk a lesů, které jsou vidět i z panoramatických oken saun a vířivek.

Pro saunování jsou vyčleněny samostatné dřevěné bungalovy na louce poblíž hlavní budovy hotelu. Z našeho apartmánu stačí jen v županu vyběhnout v přízemí na terasu a vydat se směrem k překrásným dřevěným Wellness budovám. Po náročném týdnu se tento relax nedal odkládat a bylo to úžasné.

Během dvou hodin jsme si dopřáli několik cyklů ve finské sauně včetně ochlazení v kádi se studenou vodou. Z parní sauny se celý večer linula příjemná vůně esenciálních olejů a lákala hosty dovnitř. Třetí možností v saunovém světě byla známá “červená” infrasauna, na závěr večera perfektní. Saunování bylo moc příjemné, recepce reguluje počet návštěvníků, tak je osobního prostoru dostatek. Pro ještě větší soukromí si hosté mohou rezervovat dokonce i privátní finskou saunu až pro 10 osob v odděleném bungalovu.

Na hosty, kteří nemají sauny a teploty nad 40 stupňů celsia zrovna v lásce, čeká bublinková vířivka ve dřevěném altánku s otevřeným výhledem přímo na lipenskou přehradu. Horká vířivá voda a čerstvý vzduch osvobodí Vaši mysl, tělo i duši. Praktická minilednička u vířivky nabízí případně další bublinky v podobě šumivých nápojů, které si lze během bublinkového relaxu vychutnat. No není to perfektní?

Součástí saunových prostorů jsou dva stylové odpočinkové prostory s lehátky, nápojovým koutkem, relaxační hudbou a uklidňujícím výhledem do krajiny. Pokud by se návštěvník chtěl nechat hýčkat ještě více, lze si vybrat z široké nabídky masáží či horkých koupelí v dřevěné relaxační vaně.

V sobotní ráno na střešní okno dopadají kapky deště, stále prší, předpověď nelhala. Ještě před snídaní se zajímáme co lze v okolí navštívit. Na recepci se dozvídáme, že areál aparthotelu Knížecí cesta se nachází na prahu národního parku Šumava. Rovnou z hotelu je možné vyrazit na příjemné procházky po okolí stejně jako na náročnější celodenní túry po horách. Větší túry v deštivém počasí naší skupince nehrozí, ale zjišťujeme, že i tak je v širším okolí je nespočet turistických cílů, historických a přírodních zajímavostí i atrakce určené dětem. Počasí však trochu rozhoduje za nás a vydáváme se na menší výlet do přírody podél Schwarzenberského kanálu, ostatní turisté by možná volili trasu až na známé Plešné jezero. Odpoledne se vydáváme ještě do Horní Plané na procházku a vyhlášené kynuté buchty.

Bližší Lhota se nachází přímo na křižovatce oblíbených cyklostezek a má tak skvělou výchozí pozici pro cyklovýlety. Spontánní rozhodnutí není díky místní půjčovně vybavení problém - lze si zapůjčit kolo/elektrokolo či potřebné vybavení pro danou aktivitu přímo v areálu - může to být třeba paddleboard nebo člun. Na kola se sem jistě vrátíme a tuto nabídku moc rádi využijeme při další návštěvě až bude více přát počasí.

V podvečer k hotelu přijíždějí zmoklí cyklisté, kteří ani tak výlety na kole nevzdali, za chvíli utíkají kolem rybníka přímo do saun, vyhřát se a zregenerovat se po propršeném cyklovýletu. Ostatní hosté se s deštníky klidně procházejí areálem a jeho stromovým parkem, někteří objevili dřevěnou houpací lavičku na louce a posadili se když zrovna chvíli neprší. V celém areálu do sebe vše krásně zapadá a tvoří tak velmi příjemnou a klidnou atmosféru. A ty panoramata všude kolem!

Další deštivý večer láká znovu k saunování, nemáme ho zasloužené jako zmiňovaní zmoklí cyklisté, ale nejde odolat a tak se v županech vydáváme příjemně mokrou trávou přímo k saunám a vířivkám. Svůj pobyt s wellness na Knížecí cestě si můžete rezervovat přímo na portálu spa.cz, který se na lázně a wellness specializuje.

Související články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Svět zasáhla smutná zpráva: Princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Jaké jsou výhody běhu? Fakta a mýty o tomto sportu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Zavřít reklamu