Dětské vlhčené ubrousky bez chemie si jednoduše vyrobíte doma

Děti 17. března 2021 | 10:06 — Klára Sanders
Dětské ubrousky jsou v dnešní době téměř nezbytnou záležitostí. Maminky je používají při přebalování, hygieně i při jídle. Bohužel i taková věc, jako jsou dětské ubrousky, může obsahovat chemikálie. Zkuste si vyrobit dětské ubrousky doma a budete mít 100% jistotu, že jsou bez chemikálií.
Další 4 fotografie v galerii
Bohužel i taková věc, jako jsou dětské ubrousky, může obsahovat chemikálie / Depositphotos

Dětské vlhčené ubrousky jsou dnes součástí vybavení téměř každé maminky. Vlhčené ubrousky ve velké míře obsahují látky, jež jsou pro tělo v malém množství neškodné, ale v ubrouscích můžete najít i látku jako metylizotiazolin, která sice není zakázaná, ale může vyvolat alergii. Podobně je na tom i látka fenoxyetanol, která u miminka může způsobit akutní dermatitidu. Na etiketách kupovaných výrobků se nikdy nedočtete, v jakém přesném množství jsou tyto chemikálie v ubrouscích obsaženy. My vám ale poradíme, jak jednoduše vyrobit vlastní, zdravotně nezávadné.

Ubrousky s olejíčkem

Připravte si uzavíratelnou dózu. Může to být třeba krabička na svačiny nebo i box od kupovaných dětských vlhčených ubrousků. Pak si přinesete ještě dětský sprchový gel a olejíček. Ten může být jak dětský, tak i jiný esenciální, například měsíčkový, mandlový, levandulový. A poslední věc, kterou budete potřebovat, jsou papírové ubrousky nebo silnější toaletní papír. Ale může to být i separační plena.

Postup

Do misky si nalijte hrneček převařené teplé vody. Do vody nalijte lžičku dětského sprchového gelu a lžičku dětského oleje. Celou směs promíchejte. Potom si vezměte ubrousky i s hnědou ruličkou uvnitř, které si zkraťte tak, aby se vešly do krabice a hlavně, aby se dalo zavřít i víčko. Potom doslova namačkejte ubrousky do krabičky a polijte je hotovou směsí. Dvě minuty počkejte, než se ubrousky, a hlavně hnědá rulička uvnitř ubrousků nacucá tekutinou. Ruličku pak vyndejte. Vlhké ubrousky v krabici vydrží klidně i měsíc.

Tip na závěr

Místo vody můžete použít i uvařený heřmánkový čaj (v tomto případě ale dbejte na to, aby byl skutečně kvalitní). Sáček od něj určitě nevyhazujte. Dá se použít třeba na čištění nádobí. A pokud si místo oleje dáte do vody olejový odličovač, máte odličovací ubrousky za pár korun! Psali jsme také: Jak správně pečovat o dětské vlásky

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu